Seed Search Service
Home / Gardening

Eindelijk opruimen

De afgelopen tijd hebben de meesten tijd gehad om het huis eens op te ruimen. De zolder stond te vol met oude spullen of kasten zaten bomvol met kleren die allang te klein zijn. Maar hadden we dat al niet een heel stuk eerder kunnen doen? En kunnen we de volgende keer voorkomen dat we zo veel tegelijk moeten opruimen?

 

Een goed plan opstellen

Een goed begin is het halve werk, door een goede planning te maken is er overzicht in wat er moet gebeuren. Dit kan voor orde zorgen die nodig is als je veel tegelijkertijd wil doen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de planning wel aangehouden wordt, anders heb je er niets aan. Maak een planning met genoeg rust momenten en die over een periode gaat i.p.v. een paar dagen.

 

Alle beetjes helpen

Begin klein, door meteen een hele grote klus in te plannen, is de kans klein dat je het gaat doen. Niemand heeft daar natuurlijk zin in. Daarom is het handig om met kleine beetjes te beginnen, de motivatie is er dan bij en het zorgt er ook voor dat er in ieder geval een beginnetje is.

 

Ruimte maken

Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid dat je nauwelijks iets weggooit, om het toch nog een beetje geordend te houden is het verstandig om genoeg ruimte te maken om alles op te bergen. Ook is het categoriseren van je spullen een grote hulp, hierdoor weet je waar alles ligt en als je het toch later wil weg doen gaat dat sneller.

 

Maak categorieën

Zoals gezegd is het slim om alles te categoriseren, zorg ervoor dat alles op orde ligt, de gipsplaatschroeven en Torx schroeven gescheiden. Alle leerboeken apart per onderwerp, de Cd’s gerangschikt per artist et cetera. Dit zorgt voor rust en orde in het huis.

 

Kleine stappen kunnen dus al een heel verschil maken en elk beetje kan helpen bij de motivatie om het huis op te ruimen. Hopelijk is het de volgende keer dat je voor langere tijd bent tijd voor ontspanning.

 

https://www.bnvtools.nl/