Seed Search Service
Home / Gardening

Nederland wilt verduurzamen, hoe verduurzaam jij?

Verduurzamen, het zal niemand zijn ontgaan. Nederland heeft doelen opgesteld om het land rond het jaar 2050 op vele gebieden, zoals productie, volledig duurzaam voort te zetten.

Mits de bevolking zich met positieve houding zal inzetten voor de doelen, zullen de opgestelde plannen haalbaar zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om de huizen en het verkeer milieuvriendelijker te maken.

Zonnepanelen

Dat zonnepanelen kopen tegenwoordig een grote trend lijkt te zijn, ziet iedereen in. De panelen zetten de gratis zonne-energie om in elektriciteit, waardoor de bewoners van de desbetreffende woning de elektriciteit te danken hebben aan de natuurlijke verschijnselen. De zonnepanelen prijs is voor velen een schrik, al zullen de opbrengsten van de panelen op langere termijn duidelijk worden. Zo blijkt men met 10 zonnepanelen al ruim € 635 per jaar te besparen op de energierekening. Hoeveel er precies bespaart wordt met de zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren af, zoals de kwaliteit en het vermogen van de zonnepanelen.

Waterstof vliegtuigen

De bekende vliegtuigmaatschappij KLM zet zich in op biobrandstoffen, waardoor het vliegen het klimaat minder zal schaden. Ook Airbus is hard bezig met het verbeteren van de uitstoot van vliegtuigen. Afgelopen jaar, in oktober, lanceerde Airbus drie ontwerpen voor de toekomstige zero-emission vliegtuigen, waarbij waterstof (H) zal dienen als energiebron.

Isolatie

Ook energie besparen kan worden gezien als duurzaam alternatief. Door minder vraag naar energie, zullen de mensen op kort termijn een stuk duurzamer leven. Bovendien zorgt een geïsoleerd huis voor een prettige leefomgeving. Hoeveel er bespaard zal worden door het huis beter te laten isoleren, is afhankelijk van de huidige isolatie van de woning. Voor het isoleren zijn er verschillende manieren mogelijk.

http://wijsmanduurzaam.nl