Seed Search Service
Home / Gardening

Voordelen van de vervanging van kozijnen

Zoals ieder onderdeel binnenhuis somtijds aan vervanging toe is, zijn ook kozijnen dat na enkele jaren. Afhankelijk van het materiaal vragen kozijnen na gegeven aantal jaar onderhoud of zelfs vervanging. Toch is het niet voor ieder duidelijk voor welke redenen deze vervanging plaats moet vinden. In dit artikel zal deze vraag aandachtig behandeld worden.

Ondanks kozijnen op lang termijn weinig tot geen zorgen meebrengen, zullen de onderdelen jaarlijks verslechteren op kwalitatief gebied. De kozijnen worden gedurende de dag blootgesteld aan weersomstandigheden, zoals de felle zon en heftige neerslag, wat veel invloed uitoefent op de staat van de kozijnen. In veel gevallen is het met een oogopslag duidelijk of de kozijnen toe zijn aan een herstel, zoals afgebladderde verf of kleine beschadigingen. Door de vervanging uit te stellen, zullen de kozijnen minder in staat zijn ondersteuning te bieden, dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Levensduur

Zoals eerder benoemd, hangt de levensduur van de kozijnen af van het materiaal. Hieronder zal een overzicht volgen van de verwachte levensduur bij verschillende materialen.

Kunststof kozijn – 50 jaar

Zachthouten kozijn – 25 jaar

Hardhouten kozijn – 40 – 75 jaar

Aluminium kozijn – 40 jaar

Energiekosten

Naast het vergroten van de kans op gevaarlijke situaties, betaalt de eigenaar van de woning hoogstwaarschijnlijk maandelijks een hoop geld om de energiekosten te dekken. Oude kozijnen isoleren matig, waardoor het huis vaak hogere stookkosten vraagt om het huis te verwarmen.  De verwarming zal op hoge temperatuur staan, dat invloed heeft op de kosten. Door de kozijnen te laten vervangen, zodat de isolatie weer voldoende is, zullen de maandelijkse kosten afnemen. Kortom: nieuwe kozijnen kopen zijn prettig voor zowel de veiligheid als de financiële kosten.

http://directeenkozijn.nl