Seed Search Service
Home / Gardening

Zonnepanelen laten plaatsen door de vakspecialist

Wanneer je ook in de straat hebt gezien dat er steeds meer huizen komen met zonnepanelen. Je niet wilt achterlopen nu iedereen het hier over heeft privé en op het werk. Maar je nog geen flauw idee hebt waar je op moet letten en welke zonnepanelen nu eigenlijk geschikt zijn. Dan lees je eerst dit artikel waar wij je meer informatie geven over zonnepanelen en een vakkundige installatie.

Zonnepanelen nu wel of niet rendabel

Wanneer je zonnepanelen op je dak laat monteren en je hebt een normaal verbruik dan is de terugverdientijd maximaal 8 jaar. Het is dus wel zeker een slimme investering en zal u zeker voordelen opleveren. Maar woont u in een huis waar u wellicht toch binnenkort weer gaat verlaten. Of bent u niet zeker of u hier de komende 8 jaar blijft wonen dan is het zeker nog de moeite waard vanwege de economische waarde bij verkoop. Voor de keuze van de juiste panelen is het belangrijk om te onthouden dat de meeste professionele panelen 25 jaar vermogensgarantie geven op het zonnepanelen. Maar let ook op dat u wel kwalitatief paneel koopt om deze periode te verlengen en dus ook nog meer rendement te behalen op de zonnepanelen.

Vakkundige installatie medebepalend

Het is belangrijk om een zo optimaal mogelijk legplan te realiseren. Niet alleen de kwaliteit van de panelen zijn hierbij belangrijk maar ook de aansluiting, omvormer en montage. Zorg ervoor dat u altijd door een gecertificeerde installateur de zonnepanelen laat plaatsen. Een goed keurmerk hiervoor is de VCA certificering die je gerust mag opvragen bij het bedrijf die voor u de installatie gaat uitvoeren. Omdat de bekabeling, zekering, meterkast aansluiting als ook gebruikte materialen op een verantwoorde manier moeten worden geplaatst is aandacht hiervoor erg belangrijk. Ribbers Solarworks is een VCA gecertificeerde installateur voor zonnepanelen die u altijd om advies kan benaderen.