Seed Search Service
Home / Gardening

Zo bestrijd je mieren

Je komt thuis en je schrikt je een hoedje, het hele huis zit in eens vol mieren. Wat moet je nou doen? Wat je het beste kan doen, zal ik je vertellen. Om de mieren te bestrijden zul je moeten weten om welke mier het gaat. Want als je weet om welke mier het gaat, kun je opzoeken wat de leefwijze van deze mier is en waar ze hun nesten bouwen. Wat je het beste kunt doen is mensen vragen die verstand hebben van deze beestjes. Je zou ze dan een foto kunnen sturen van de mier. Ook kun je zelf opzoeken om welke mier het gaat.

Houdt de mier tegen

Het beste kun je mieren tegenhouden door hygiënisch te leven. Hou de boel in huis schoon. Heb je bijvoorbeeld iets laten vallen en zijn daar dan etensresten bij op de grond blijven liggen? Ruim dit dan meteen op en wacht daar niet mee. Hou ook het afval van bijvoorbeeld het koken buiten de deur. En laat dit niet rond slingeren in huis. Hetzelfde geld voor de vieze vaat. Zorg dat je dit meteen schoonmaakt of in de vaatwasser zet. Op deze manier zal je al veel mieren buiten de deur houden. Heb je een mier in je huis gezien, dan kun je er meteen wel vanuit gaan dat er meerdere zijn. Dit komt doordat mieren een bepaald signaal achter laten dat andere mieren weer aantrekt. Je kunt mieren in huis niet alleen bestrijden door ze weg te halen, maar er zijn meerdere dingen voor nodig. Heb jij spullen nodig voor het verwijderen van mieren, dan kun je deze het beste bij ongediertewinkel.nl kopen. Ze bieden hier vele producten aan om je van het mieren probleem af te helpen. Niet alle mieren zijn uit op het bouwen van een nest, in je huis. Ze kunnen ook gewoon uit zijn op het zoeken naar eten. Door de mieren sporen meteen te wissen, worden er geen andere mieren aangetrokken.

De mieren weghalen

Als je mieren in huis hebt, wil je hier natuurlijk meteen van af. Je ziet een mier en je doodt hem. Dit is echter zinloos want ze komen steeds weer terug. De eerste mieren die je ziet in huis zijn de verkennende mieren. Zij zullen eten uit huis mee nemen naar hun nest. Stel dat je van de verkenners af zou kunnen komen. Dan ben je al een heel eind, want op deze manier worden er niet meer mieren aangetrokken. Wat je ook zou kunnen doen is het plaatsen van lokdoosjes. Je plaatst deze lokdoosjes dan op plekken waar de mieren voor komen. De lokdoosjes bevatten gif dat de mieren zal doden. Bestel je mierenlokdoosjes op http://www.ongediertewinkel.nl/ om er zeker van te zijn dat je de mieren zult vangen. Doordat de mieren door de lokdoosjes gaan zullen ze niet meteen doodgaan. Maar dat is juist goed. Ze nemen het gif mee naar het nest en zullen ook alle andere mieren doden. Als je echt heel veel last hebt van mieren kun je er ook voor kiezen om nog meer lokdoosjes te plaatsen.

https://www.ongediertewinkel.nl/