Seed Search Service
Home / Gardening

Zelf je houten tuinmeubelen maken

Wanneer je een tuin hebt wil je natuurlijk ook zorgen voor een leuk ingerichte tuin. Nu kun je naar het dichtstbijzijnde tuincentrum trekken om daar je tuin volledig in te gaan richten. Echter is dit natuurlijk wel een heel duur geintje wat niet iedereen zomaar kan. We willen je er daarom op wijzen dat het ook heel goed mogelijk is om je eigen meubelen te fabriceren. Hout is daarbij het ideale materiaal om dat te doen.

 

Een tuinbank, wie wil dat nou niet. Nu kan je die voor een heel groot bedrag kopen in het tuincentrum, of je kan deze lekker zelf in elkaar gaan zetten. Ideaal materiaal hiervoor is stijgerhout of dat zijn pallets. Een vriend van mij heeft bijvoorbeeld een erg ruime hoekbank in zijn tuin gemaakt van enkel pallets. Dit is voor iedereen uitvoerbaar.

 

Misschien wilt u voor de kinderen een houten tuin schommel zodat u vanaf de tuinbank heerlijk kunt kijken naar uw kinderen en zijn of haar vriendjes die de tijd van hun leven hebben op uw houten schommels. Met enkel stevig touw en stevig hout is het al mogelijk om zo’n mooie schommel te produceren.

 

Wanneer u lekker achterover zit op uw houten bank genietend van uw kinderen is het natuurlijk ook wel lekker om een drankje erbij te hebben. Echter wilt u af en toe uw drankje wel ergens neerzetten. Daarom is het natuurlijk ideaal om een bijzettafel bij je bank te zetten. Pallets lenen zich weer perfect voor zo’n bijzettafel. U kunt bijvoorbeeld een paar pallets op elkaar stapelen en dan heeft u in principe al een bijzettafel. U kunt natuurlijk ook met hardhout zelf aan het zagen en timmeren gaan om zo een tafel te fabriceren.

 

Dit waren wat simpele voorbeelden van objecten die u zelf kunt maken voor in uw tuin. Er is natuurlijk nog veel meer qua mogelijkheden, laat uzelf inspireren en luister vooral naar uw eigen wensen om zo de perfecte tuin te creëren.

 

https://www.buitenspeelgoed.nl/