Seed Search Service
Home / Gardening

Wat zijn Woodies vlonderschroeven?

 

Schroeven zijn ervoor gemaakt om niet op te vallen. Op hun eigen onopvallende manier houden ze zo’n beetje alles wat we in ons dagelijks leven gebruiken bij elkaar. Er zijn duizenden soorten schroeven van verschillende materialen, in verschillende afmetingen en met elk een eigen functie. En dan zijn er ook nog tientallen verschillende merken schroeven op de markt. Van al die verschillende merken bieden Woodies vlonderschroeven wel de meeste voordelen.

 

Wat is er zo bijzonder aan Woodies schroeven?

Woodies is een A-merk schroeven dat in 2009 door ASF Fisher op de markt is gebracht. Deze schroeven zijn geschikt voor zowel de professional als de doe-het-zelver. Wat deze schroeven zo bijzonder maakt is de innovatieve vormgeving van de Woodies vlonderschroeven. De schroeven hebben geen kruiskop indruk, maar een extra diepe Torx indruk. Torx bitjes passen beter, en verkleinen de kans dat je een schroef doldraait. Door de extra diepe Torx indruk heb je nog meer grip met het speciale bitje wat gratis bij de doos schroeven wordt bijgeleverd. Bovendien was een belangrijk aandachtspunt bij het ontwikkelen van deze schroeven dat ze Chroom-6 vrij moesten zijn. Woodies vlonderschroeven zijn daarom ook beter voor mens en milieu.

 

Voor welk materiaal kun je Woodies vlonderschroeven gebruiken?

Woodies schroeven zijn met name geschikt voor toepassingen met hout. Er zijn universele Woodies schroeven die je voor elke klus met hout kunt gebruiken en schroeven die een speciale functie hebben zoals de glaslatschroeven en de vlonderschroeven. Het mooie van Woodies schroeven is dat voorboren niet nodig is. De schroeven hebben namelijk een speciale punt die zich eerder in het hout vastgrijpt. De speciaal ontwikkelde schachtribben en schroefdraad voorkomen ook dat het hout gaat splijten. Ook bieden de schroeven minder weerstand wat ervoor zorgt dat de batterij van je schroeftol langer mee gaat. Bovendien bevinden zich onder de schroefkop freesribben, zodat je de schroef al meteen verzinkt in het hout schroeft zonder dat je hoeft voor te boren. Alleen de scharnierschroeven hebben geen schroefkop met freesribben zodat ze het beslag niet kunnen beschadigen.

 

Wat kun je met Woodies schroeven doen?

Woodies vlonderschroeven komen in verschillende uitvoeringen die elk gespecialiseerd zijn voor een bepaald project. De grootste categorie zijn de verzinkte Woodies schroeven. Deze schroeven kun je gebruiken voor de meeste toepassingen. De rvs-vlonderschroeven zijn speciale schroeven van roestvrijstaal die zich door de hardste houtsoorten heen kunnen draaien, zonder dat je hoeft voor te boren. Je kunt ze gebruiken voor bijvoorbeeld vlonders, balustrades en steigers. Wil je nog sterkere schroeven, kies dan voor de Woodies schroeven met een shield antiroest coating. Deze zijn namelijk ook bestand tegen zuur en bepaalde chemicaliën.

 

Waar kun je Woodies schroeven kopen?

Woodies schroeven kun je bij de meeste bouwmarkten verkrijgen. Je kunt ze ook online kopen wat natuurlijk nog veel handiger is. In alle rust kun je de juiste Woodies schroeven uitkiezen voor jouw project en meestal heb je ze de volgende dag al in huis. Ideaal als je middenin een klusproject zit. Zo heb je met één muisklik de Woodies vlonderschroeven binnen handbereik. Bekijk bijvoorbeeld eens de vlonderschroeven van Schroeven Groothandel