Seed Search Service
Home / Gardening

Wat voor eten geef ik mijn kind mee naar school?

Als ouder verwen je jouw peuter of kleuter het liefst wanneer deze naar de peuterspeelzaal of naar de basisschool gaat. Je mist jouw kleintje als deze de hele dag weg is en wilt hem of haar dan toch op wat lekkers trakteren. Het is wel belangrijk om voor een goede balans tussen lekker en gezond te gaan. Je kunt hem wel elke dag een blikje cola en een pak snack ’n jacks meegeven, maar dit is niet alleen ongezond, ook de meester of juffrouw zal waarschijnlijk gek worden van een stuiterend kind. Maar waar doe je nou goed aan? We gaan er hieronder dieper op in.

10-uurtje

Allereerst is het natuurlijk zaak om jouw kleintje een lekker tussendoortje, een 10-uurtje, mee te geven. Hier zijn zeer veel gezonde, lekkere opties voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zoet fruit, zoals mango, kiwi, frambozen of druiven, of natuurlijk een schijfje watermeloen.

Lunch

Ook voor de lunch kun je je uitleven. Er is niks mis met een gezonde bruine boterham met kaas, maar je kunt de boterhammen natuurlijk ook een beetje leuk aankleden. Doe een komkommertje op het brood en gebruik een vleugje mayo voor een extra goede smaaksensatie.

Drinken

Dan is er nog het drinken. Veel ouders geven hun kleintjes pakjes sap mee. Zelfs in ‘gezonde’ sap zitten soms wel meer dan 7 suikerklontjes. Gelukkig zijn er veel goede alternatieven. De beste optie is een stevige drinkbeker met water, die jouw kleintje zelf opnieuw kan vullen. Wel kun je spelen met de inhoud van de drinkbeker. Wat te denken van een blaadje munt, of een stukje sinaasappel. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Leuke lunchboxen en drinkbekers

Bij een lekkere lunch horen natuurlijk de mooiste materialen. Wil je jouw kleintje verwennen met de mooiste lunchboxes en drinkbekers? Bekijk dan eens de mogelijkheden op Jut en Juul Lifestyle for Kids.

 

https://www.jutenjuul.nl/