Seed Search Service
Home / Gardening

Wat is een jacuzzi?

Wat is nu precies een jacuzzi? Er zijn bubbelbaden, whirlpools, spa’s en jacuzzi’s, maar wat is nu wat? In feite zijn al deze voorbeelden hetzelfde met het enige verschil dat jacuzzi eigenlijk een merknaam is terwijl de andere meer algemene namen zijn. Het is een warmwaterbad waarbij een stukje techniek zorgt voor een ontspannend effect zorgt. Door het pompsysteem dat erin is ingebouwd kan men met waterstralen zorgen dat gewrichten en spieren gemasseerd worden. Verder zijn er luchtjets die voor bubbels zorgen en een ontspannende werking teweegbrengen.

Er zijn hiervan varianten beschikbaar die van vorm en functie net allemaal van elkaar verschillen. Zo zijn is er een standaard bubbelbad of whirlpool waarin men met meerdere mensen in een cirkel kan zitten. Er zijn ook versies waar men in kan liggen. Dergelijke spa’s zijn er ook in grotere varianten waarin men kan zwemmen. Al deze verscheidene uitvoering zijn verkrijgbaar bij Aqua Vivenda. Zo kan men een jacuzzi kopen voor buitenshuis en zijn er nog vele andere mogelijkheden beschiktbaar.

Spa waarin men kan zwemmen

Een variant van een spa die vergelijkbaar is als een van het merk jacuzzi en daarbij een zwembad functie vervult is de zogenaamde zwemspa. Deze heeft de gebruikelijke zit- of ligplaatsen met luchtbellen en waterstralen zoals een gewoon bubbelbad dat heeft. Verder heeft het een verlengd stuk waar men niet kan zitten of liggen, maar waar voldoende ruimte is om te kunnen zwemmen wanneer krachtige waterstralen aangezet worden. Veel topsporters hebben een dergelijk zwembad in huis om thuis te trainen en ontspannen. Men kan dus voortdurend tegen de stroming in blijven zwemmen waardoor er weinig ruimte nodig is in tegenstelling tot een volwaardig zwembad. Een dergelijke zwemspa is erg handig wanneer men een beperkt budget heeft of wanneer er simpelweg niet voldoende ruimte is om zwembad te plaatsen. Zo’n spa is daarmee de ideale combinatie tussen een jacuzzi en een zwembad.