Seed Search Service
Image default
Woning en Tuin

Wanneer is het nodig om direct een ontstoppingsdienst in te schakelen?

Iedereen heeft wel eens last gehad van een afvoer, wc of douche waarbij het water niet goed wilde weglopen. Meestal is er dan sprake van een verstopping in de leidingen of in het riool. In sommige gevallen is dit erg simpel zelf op te lossen, maar soms is het echt noodzakelijk om direct een 24/7 ontstoppingsdienst in te huren. Wanneer moet je meteen hulp inschakelen en wanneer is dit niet per se nodig?

Wel bij verstoppingen die je zelf niet kan oplossen

Soms is het mogelijk om de verstopping zelf te ontstoppen. Vaak zit er dan iets kleins vast in de afvoer dat de waterdoorstroom belemmerd. Wanneer het niet lukt om dit zelf op te lossen, is het aan te raden om zo snel mogelijk een ontstoppingsdienst in te schakelen. Wanneer een wc bijvoorbeeld te lang verstopt is, kan deze gaan overstromen, kunnen er lekkages ontstaan en kan er een vieze lucht in huis gaan hangen. Om dit zoveel mogelijk te beperken wil je zo snel mogelijk iemand inschakelen.

Wel bij verstoppingen die regelmatig terugkomen

Een verstopping kan in ieder huishouden voorkomen. Wanneer dit echter regelmatig gebeurt, is dit een teken dat er iets niet goed is met de riolering. Het is dan aan te raden om zo snel mogelijk een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Deze kunnen de verstopping verhelpen, maar ook naar onderliggende problemen kijken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de riolering beschadigd is en deze gerepareerd moet worden.

Niet bij een kleine verstopping die je zelf kan oplossen

In huizen met kleine kinderen kan het nog wel eens voorkomen dat er kleine voorwerpen in de afvoer of wc belanden. Wanneer deze in de leiding terecht komen, kan er een verstopping ontstaan. Hierbij kan je proberen om het voorwerp er zelf voorzichtig uit te halen. Wanneer dit gelukt is en de verstopping hiermee opgelost is, is het niet nodig om een ontstoppingsdienst in te huren.

Wel bij lekkages

Lekkages zijn een teken van verstoppingen of beschadigde leidingen. Als je dus last hebt van een lekkage is er een grote kans dat er iets mis is met de riolering. Het is niet slim om dit zelf op te lossen omdat de leiding beschadigd is. Er is echt een vakman nodig om dit op een professionele manier te repareren. Goossens ontstoppingsdienst is 24/7 beschikbaar voor spoedgevallen.