Seed Search Service
Woning en Tuin

Deel 2: Waar moet je op letten bij een elektrische boiler?

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een boiler, is het misschien ook handig om tips te krijgen bij het gebruik van de boiler zelf. Het daltarief Naast de boiler zelf is het erg handig om ook te zorgen dat de elektriciteitskosten zelf zo laag mogelijk blijven. Je hebt een normaal tarief en daltarief; in dit geval kan je de kosten van de elektriciteit zo laag mogelijk houden door zoveel mogelijk de boiler te gebruiken op het daltarief. Dit kan je natuurlijk alleen doen als je een dubbele meter hebt die dubbele tarieven hanteert.

Kalkaanslag Hou er rekening mee dat het kan zijn dat je in een gebied voorkomt waar je vooral hard water hebt. Dat kan zorgen voor kalkaanslag op je boiler in je verwarmingselementen. Zorg er dus voor dat je na een tijdje van tijd tot tijd de boiler laat ontkalken. Hierbij is het ook mogelijk om de boiler zelf te ontkalken. Het is mogelijk om die informatie te lezen om onze website. 

De kosten

Het kan zijn dat je een boiler wilt aanschaffen, maar niet echt op de hoogte bent van de kosten die een boiler met zich kunnen meedragen. Daarom kan je hieronder de richtprijzen zien van de boilers afhankelijk van het model en de capaciteit van de boiler.

Een close- in keukenboiler van ongeveer 10 liter kan tussen de 99 en 369 euro kosten. Een elektrische boiler van ongeveer 80 liter kan zijn tussen de 800 en 1230 euro. Een grotere boiler van 150 liter is tussen de 1300 en 1600 euro al van jou. Let op: dit is een richtprijs, zoek zelf even op de websites voor de actuele prijs van je eigen boiler die je in gedachte hebt.