Seed Search Service
Home / Gardening

VVE uitbesteden

 

Een VVE bestaat uit alle eigenaren van appartementen of kantoren in een bepaald gebouw. Wanneer je een appartement of kantoor koop in een gebouw, koop je meestal niet echt het appartement. Je koopt eigenlijk de grond waar het gebouw op staat en wordt hier mede-eigenaar van. Je hebt door je koop het recht om gebruik te maken van het gekochte appartement, maar je bent in principe ook mede-eigenaar van het volledige gebouw. Dit is een ingewikkelde constructie, maar het zorgt ervoor dat het gebouw waar de appartementen inzitten ook onderhouden worden. Je kan dit uitbesteden aan een professional.

 

Onderhoud van het gebouw

Aangezien je na het kopen van een appartement mede-eigenaar bent van het volledige gebouw, zul je ook voor het volledig gebouw moeten zorgen. Dit hoef je niet alleen te doen, maar samen met de andere eigenaren. Uitbesteden is ook een optie. Alle eigenaren richten samen een Vereniging van Eigenaren op, zodat ze gezamenlijk alle klussen kunnen klaren. Zo moet de VVE samen een meerjarenonderhoudsplan opstellen. In het meerjarenonderhoudsplan staat wat er de komende jaren gaat gebeuren met het gebouw. Zo kunnen er lange termijn plannen gemaakt worden. Tijdens de vergadering van eigenaren zullen al deze plannen besproken worden.

 

VVE beheerder

Het kan veel werk zijn om in een actieve VVE te zitten. Aangezien lang niet altijd mensen hier tijd en zin voor hebben kun je alle taken echter ook uitbesteden aan een VVE beheerder, zoals De Amsterdamse VVE Beheerder. De Amsterdamse VVE Beheerder zal samen met bouwkundige specialisten en de vereniging van eigenaren een meerjarenonderhoudsplan samenstellen, zodat ze je op de lange termijn ook goed kunnen helpen. De Amsterdamse VVE Beheerder zorgt ervoor dat al het onderhoud dat moet gebeuren ook daadwerkelijk gebeurt. Daarnaast zorgen ze ervoor dat al het onderhoud op de goede manier gebeurt, zodat het niet weer opnieuw gedaan hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat de vereniging van eigenaren zich hier niet druk over hoeft te maken en de mensen in de VVE aangenaam kunnen wonen.