Seed Search Service
Home / Gardening

Voordelen en nadelen van een boxspring

De populariteit van een boxspring blijft maar groeien. Ondertussen zijn 70% van de verkochte bedden boxsprings. Maar voordat je een nieuwe boxspring gaat aanschaffen is het verstandig om te kijken naar de voordelen en nadelen. Waarom zou je een boxspring kopen en waarom eigenlijk niet? Na dit artikel weet jij of je voor een boxspring moet gaan.

 

Voordelen van een boxspring

Het slapen op een boxspring heeft veel voordelen. De combinatie van een verende boxspring bodem in combinatie met een verend matras geeft de beste ondersteuning voor het lichaam en daarom een hoog ligcomfort. Sommige boxsprings zijn elektrisch verstelbaar, ideaal voor mensen die graag lezen, tv-kijken of ontbijten in bed. Door de enorme populariteit van boxsprings zijn er ook veel verschillende aanbieders en ook veel verschillende designs, kleuren en materialen. Hierdoor is er voor elke slaapkamer wel een boxspring te vinden. Daarnaast heeft een boxspring over het algemeen een prettige hoogte voor het in- en uitstappen in bed. Als laatste voordeel heeft is duurzaamheid. Een boxspring van hoge kwaliteit gaat met gemak 25 jaar mee. Wel is het verstandig om na 10 jaar het matras te vervangen.

 

Nadelen van een boxspring

Het grootste nadeel is de bekleding van een boxspring. De meeste boxsprings zijn gemaakt van stof en daardoor niet geschikt voor mensen met een stofallergie. Tegenwoordig zijn er ook boxsprings met kunststofbekleding waardoor het onderhoud gemakkelijker is en er geen stof ophoopt. Door de veren in zowel de boxspring bodem als in het matras kan het voor sommige mensen te verend zijn tijdens het draaien en keren in je slaap of bij het in- en uitstappen in bed. In een kleine slaapkamer kan een boxspring nogal lomp overkomen door de verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn vaak groot en log. Deze onderdelen passen bij de kleinere huizen misschien niet door het trapgat, dit kan een probleem zijn bij de montage of bij een verhuizing.

 

Na het lezen van de voor- en nadelen ben jij klaar om te bepalen of je een boxspring wil. Als je dit hebt besloten is het verstandig om goed naar je eigen slaapgewoonten en lichaam te kijken. Dit is belangrijk bij de volgende stap, het kiezen van een matras.