Seed Search Service
Home / Gardening

Verschillende poorten

Er zijn verschillende soorten poorten, ben je opzoek naar een kleinere poort dan ga je voor een looppoort. Een looppoort is het meest geschikt voor de kleinere tuinen. Wil je liever een poort bij een oprijlaan dan kan je beter gaan voor bijvoorbeeld een draaipoort of schuifpoort. Alles over deze verschillende poorten lees je in artikel.

Looppoort

De looppoort is vooral bedoeld voor voetgangers en hebben doorgaans een hoogte en breedte van een meter. Dit zorgt ervoor dat de poort vooral geschikt is voor weiland en voortuinen. Een houten looppoort heeft een prijs tussen de €130 en €500, sterk afhankelijk van het soort hout dat je kiest. Een metalen looppoort die verzinkt is, heeft een prijs tussen de €240 en €295. Deze prijs kan variëren door het bijvoorbeeld laten coaten van de poort. Bij allebei de poorten is ook de afmeting van belang voor de prijs. Hoe groter de poort, hoe hoger de prijs. Voor extra beveiliging kan je ervoor kiezen om een puntenkam bovenop de looppoort te laten monteren.

Draaipoort

Een draaipoort, ofwel inrijpoort, beschikt over deuren die naar binnen of buiten openslaan. Deze poort is een stuk groter dan een looppoort en heeft een breedte van minimaal drie meter. Dit komt mede door de functie van de poort. Een draaipoort wordt vaak gebruikt ter afsluiting van een oprijlaan. Door de poort open te laten slaan kan je naar binnen met je auto. Hiervoor heb je wel meer ruimte nodig door de weg die de deuren draaien. De prijs van een houten draaipoort ligt tussen de €550 en €3300 en van een metalen draaipoort ligt de prijs tussen de €455 en €900. De afmetingen en het soort hout bepalen de hoogte van de prijs. Vooral hardhout is een stuk duurder.

Schuifpoort

Een schuifpoort heeft dezelfde functie als een draaipoort, onbevoegden van je terrein afhouden. Een groot voordeel van de schuifpoort is dat de deuren naar de zijkant wegschuiven. Hierdoor kan je een auto direct achter de poort parkeren zonder dat je bang moet zijn dat er iets tegen je auto komt. Door de poort te laten automatiseren verhoog je het gemak en kan je de poort open laten gaan als je aan komt rijden. De prijs van een houten schuifpoort ligt tussen de €2200 en €4500. De prijs van een metalen variant ligt tussen de €965 en €1800.