Seed Search Service
Home / Gardening

Schade aan de nokvorst

Woningen met een puntdak zien er pittoresk uit. Desondanks wordt de nok van het dak blootgesteld aan alle weersomstandigheden die je maar kan bedenken, waardoor de staat van het dak achteruit kan gaan. Net als de normale dakpannen moeten de nokvorsten of nokpannen daarom geïnspecteerd worden op breuken, verplaatsingen of andere aanpassingen. Nokvorsten hebben een andere vorm dan reguliere dakpannen, omdat ze op de punt van het dak gelegd worden. Om die reden zijn ze halfrond en haken ze op elkaar in, zoals gewone dakpannen dat ook doen. Vroeger werden nokvorsten met cement vastgelegd, maar met de kennis van nu weten we dat we daar beter nooit aan konden beginnen. De dakdekkers van Dakbeheer Hermans gaan daarom aan de slag met flexibel dakmortel, dat het dak intact zal houden.

Nokvorsten krijgen het zwaarder te voorduren dan normale dakpannen, waardoor ze sneller scheuren zullen vertonen, los komen te liggen of kieren en gaten zullen veroorzaken. Wanneer je dus niet genoeg aandacht besteed aan je nokvorsten, zal je met verloop van tijd te maken krijgen met lekkage met waterschade als gevolg. Laat om die reden de dakdekkers van Dakbeheer Hermans langs komen om jouw dak eens goed te inspecteren! Onze dakdekkers kennen de kneepjes van het vak en weten precies hoe schade aan het dak verholpen kan worden. Schade aan nokvorsten verhelpen we door eerst het dak te reinigen, zodat er geen verdere schade aangebracht zal worden aan het dak. Vervolgens zullen we de vorsten opnieuw vastzetten met flexibel dakmortel in plaats van het oude cement.  

Kan jouw dak wel weer eens een gratis dakinspectie gebruiken van Dakbeheer Hermans of moet er een dakrenovatie plaatsvinden? Voor alle dakdiensten ben je bij Dakbeheer Hermans aan het juiste adres! Wij zullen met de schade aan de slag gaan en ervoor zorgen dat jouw dak er weer zo goed als nieuw uitziet.

http://www.economy.nl