Seed Search Service
Home / Gardening

Ratten bestrijden

Het is erg vervelend als u overlast ervaart van ratten. Ze kunnen overal zitten, in huis, in de tuin of in de garage. U zou kunnen denken dat ratten niet gevaarlijk zijn, maar dat is niet waar. Ze kunnen namelijk gemakkelijk ziektes overbrengen en als u ratten heeft komt u er niet zo makkelijk van af. Ratten zijn namelijk beesten die zich in een snel tempo voortplanten.

Bestrijden met gif

Gelukkig zijn ratten op verschillende manieren te bestrijden. Zo kun je rattenvallen plaatsen of gif strooien tegen de ratten. Ook bestaan er apparaten die een bepaald geluid uitzenden die ratten niet prettig vinden. Als je dit soort dingen aan gaat schaffen ben je er nooit helemaal zeker van of het echt werkt. Je zult verschillende dingen kunnen proberen om de ratten te verjagen. Veel mensen vragen zich af of de apparaten met ultrasoon geluid wel echt werken. Ze weten gewoon niet helemaal zeker of het wel echt werkt. Wat zeker weten wel goed werkt is gif. Als een rat het gif pakt, zal die niet meteen doodgaan. Ze nemen het gif namelijk mee het hol in, waar die nog meer ratten kan besmetten met het gif.

De ratten opsluiten

Wat ook een optie is, is het vangen van ratten zonder dat er gif bij nodig is. Je gebruikt hierbij dan een val, meestal is zo’n val dodelijk maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een val te kopen die de ratten nog laat leven. Een rattenklem zorgt er voor dat als de rat een stuk aas pakt, klem komt te zitten in de val. Met een val waar de rat zo in kan lopen en er niet meer uitkomt, totdat jij het openmaakt. Kun je de rat op welke plek dan ook uit zetten. Koop je rattenval bij ongediertewinkel.nl, dan weet je zeker dat je goed van je rattenprobleem wordt afgeholpen. Mocht je nou last hebben van heel veel ratten, dan is het misschien beter om niet alleen vallen te gebruiken maar ook gif. Door dat de ratten het gif op zullen eten is het een goede manier om ratten te vangen. Het zal ze namelijk lokken en zullen heel snel dood gaan.

De zwarte ratten

Een speciaal type ratten die ook veel voorkomt zijn de zwarte ratten. De zwarte rat is een van de dunnere ratten en heeft een lange dunne staart. Als de rat bijna een jaar oud is, is hij ongeveer 20 centimeter en is de staart ook ongeveer 20 centimeter. De zwaarte van de rat is maximaal ongeveer 250 gram. Als de rat ongeveer drie maanden oud is, zijn ze klaar om jongen te krijgen en als de rat ongeveer 15 maanden is, zijn de vrouwtjes niet meer vruchtbaar. Het aantal dagen dat de rat zwanger is, bedraagt ongeveer 22 dagen. Het aantal keren dat de ratten jongen krijgen hangt af van hoe lang ze eigenlijk leven. Maar meestal zijn dit ongeveer 4 of 5 worpen. Er kunnen dus in een razend tempo vele ratten bij komen. Je wilt er dus zo snel mogelijk af. Kijk op de site van ongediertewinkel naar de juiste middelen voor het bestrijden van ratten.

https://www.ongediertewinkel.nl/