Seed Search Service
Home / Gardening

Parketvloer – iets voor u?

Wanneer u het overweegt om te verbouwen is het soms belangrijk om even stil te staan bij een nieuwe vloer. Zo kan een parketvloer bijvoorbeeld een slimme en goedkope manier zijn om uw leefruimte te verfraaien.

Als het aankomt op parket en laminaatvloeren zijn de mogelijkheden eindeloos. Een parketvloer kan een dure beslissing zijn bij een renovatie maar dat hoeft helemaal niet…

Hoewel er vele opties zijn om uit te kiezen, is een parketvloer de dag van vandaag helemaal niet zo duur als je denkt. Bovendien is het leggen van zo’n vloer een relatief eenvoudige klus voor de gemiddelde doe-het-zelfer.

 

Parket is een duurzaam product en gaat tientallen jaren mee. De dag van vandaag kan u al voorbehandeld parket kopen, dus het olieën of zelf behandelen van de vloer is niet meer nodig.

Parket kan worden geïnstalleerd op beton of een bestaande oude tegelvloer en in tegenstelling tot laminaat is het niet altijd nodig om een ondervloer te leggen.

Parket bestaat al sinds 1684 en staat al sinds dan bekend om zijn schoonheid en kracht. De plankenvloer is ook makkelijk schoon te maken, waardoor het gebruik van deze vloer altijd maar populairder wordt.

 

Vandaag is deze vloerbedekking verkrijgbaar als massief en half-massief (samengesteld) parket en in verschillende houtsoorten zoals den, eik, mahonie, bamboe en walnoot, ieder met hun natuurlijke uitstraling van houtnerf.

De kosten van het parket variëren. Zo betaal je voor een vol massieve parketvloer de dag van vandaag rond de 40 à 60 euro per m². Voor een half massieve parketvloer ligt de prijs ook rond dit bedrag. Het voordeeel van een half massieve parketvloer is wel dat deze veel minder onderhevig is aan uitzetten, iets wat bij een massief parket wel vaak voorkomt en waarmee je rekening dient te houden bij de plaatsing ervan.

Online zijn er nu ook al webwinkels waar je parket en laminaat kan kopen. Het is daarom raadzaam om even rustig rond te surfen en de verschillende aanbiedingen van deze populaire vloerbedekking te vergelijken.

Het voordeel van het online shoppen van parket of laminaat is dat je snel verschillende prijzen kan vergelijken. Bovendien zijn de aanbieders gespecialiseerde firma’s die vaak ook een plaatsingsservice bieden. Handig als u de vloer toch liever niet zelf wil plaatsen.