Seed Search Service
Home / Gardening

Overlast van katten en wat je er tegen kunt doen!

Wanneer je in een wijk woont waar veel katten wonen dan kan het nog weleens voorkomen dat je hier overlast van ondervindt. Wanneer dit het geval is dan is het niet meer dan logisch dat je dit probleem wilt oplossen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk en zorg je ervoor dat je geen overlast meer ondervindt van katten?

Overlast van katten en bijpassende oplossingen

Als je overlast hebt van katten dan is dit erg vervelend en het is dan ook niet gek dat je van dit probleem af wilt. Maar hoe zorg je er nu voor dat katten niet in de late nacht je tuin komen omspitten? De zijn behoorlijk wat manieren om overlast tegen te gaan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een hond te nemen, zo weet je zeker dat de katten uit de buurt blijven. Dit is natuurlijk wel een erg drastische maatregel en het is dan ook zeker geen passende oplossing. Om daadwerkelijk van overlast van katten af te komen kan je ervoor kiezen een kattenverjager aan te schaffen. Hiermee zorg je ervoor dat katten bij jou uit de buurt blijven en dus niet meer bij jou in de tuin komen. Het is goed om eerst onderzoek te doen of je daadwerkelijk met een probleem te maken hebt of dat er toevallig een kat bij jou op bezoek kwam. Want wanneer er een enkele kat lang is gekomen dan betekend dit nog niet meteen dat je daadwerkelijk te maken hebt met een probleem. Doe dus van tevoren goed onderzoek zodat je niet onnodige middelen gaat aanschaffen om een probleem te voorkomen dat er niet eens is.

Bespreek je probleem

Wanneer je stelselmatig overlast ondervindt van ongedierte dan is het niet meer dan gek dat je hier wat aan wilt doen. Het kan goed zijn dat jij door het probleem bespreekbaar te maken al heel wat oplost. Wanneer de eigenaar van de kat bijvoorbeeld geen weet heeft wat zijn of haar kat aanricht dan is het goed mogelijk dat diegene hier niks aan doet. Wanneer diegene hier wel van op de hoogte is dan kan diegene hier ook wat aan doen.

https://www.ongediertewinkel.nl/