Seed Search Service
Home / Gardening

Ontslag gekregen

Ontslag is iets waar niemand op zit te wachten, maar wat je helaas wel kan overkomen. Om deze reden is het goed om te weten dat ontslag heel vervelend is maar dat er ook mogelijkheden zijn.

Wanneer er verplicht wordt ontslagen, zijn er rechten waar je je op kunt beroepen. Er moet hoe dan ook een ontslagregeling worden getroffen. De invulling hiervan kan natuurlijk verschillen, maar het is goed om te weten dat je hoe dan ook rechten hebt waar je je indien nodig op kunt beroepen. De meeste werkgevers hebben wel een bepaalde invulling bij een dergelijke procedure, vaak krijgt men dan een ontslagregeling in de vorm van een geldelijke vergoeding. Dat kan dan ook daadwerkelijk een geldbedrag zijn maar kan ook bestaan uit een traject van outplacement. Waar het zeker in eerste instantie misschien aantrekkelijk lijkt om voor het geld te gaan, is het wellicht toch wel verstandiger om het traject met het outplacementbureau te overwegen. Geld is natuurlijk wel leuk en misschien kun je er zelfs wel lekker mee op vakantie maar het helpt je natuurlijk niet direct aan een nieuwe baan en met een outplacementbureau maak je daar gelijk veel meer kans op. Een proces bij een outplacement bureau is vaak ook gebonden aan tijd, maar de praktijk wijst uit dat de maanden die hier meestal voor staan vaak wel afdoende zijn om iemand weer aan het werk te krijgen. Aan het werk komen is natuurlijk uiteindelijk ook datgeen wat je het liefste wil en wat ook nodig is. Lees hier meer over dit onderwerp.

Je hoeft dan ook niet per se weer in hetzelfde vakgebied aan de slag waar je vandaan komt. Het hele idee achter een traject van outplacement is juist om alle mogelijkheden te verkennen en nieuwe opties te openen voor iemand. Zo vergroot je dus je kansen op een leuke nieuwe baan. Klik hier voor meer informatie.

http://www.carrierepoort.nl