Seed Search Service
Image default
Auto's en Motoren

Lees hier meer informatie over achteruitrijcamera’s

Het is altijd fijn om tijdens het rijden ondersteuning te krijgen van een achteruitrijcamera. Vooral op onbekende plaatsen zoals op vakantie, dan kunnen er plots ergens paaltjes of andere dingen staan die je met de achteruitkijkspiegel niet zou zien. Om te voorkomen dat je schade oploopt, kun je dan een achteruitrijcamera aansluiten. Je kunt hierbij kiezen uit draadloze of bedrade varianten. Beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen.

Welke soort achteruitrijcamera aansluiten?

Het voordeel van een bedrade achteruitrijcamera is dat er geen kans is op storingen, waardoor je beelden van andere camera’s ontvangt. Er is een vaste verbinding tussen de camera en het beeldscherm. Deze verbinding is van hoge kwaliteit, waardoor je ook maar één kabel hoeft te trekken per camera. Daarnaast heb je voor draadloze achteruitrijcamera’s alsnog een kabel nodig om de camera zelf van stroom te kunnen voorzien.

Als je liever voor een draadloos systeem wil gaan, kun je kiezen uit analoge en digitale systemen. De eerste varianten zijn wat goedkoper, maar hierbij loop je helaas het risico dat er storingen plaats zullen vinden. In dit geval zal het beeld haperen of krijg je ineens beelden van andere camera’s te zien. Digitale systemen zijn echter full HD en storingsvrij. Daarnaast is het bereik van deze camera’s erg groot, waardoor dit ideaal is voor campers of caravans. Lees hier meer informatie over achteruitrijcamera’s.