Seed Search Service
Woning en Tuin

Kies voor zitcomfort voor uw kind met een kinderbureaustoel

Wanneer koopt u een bureaustoel voor uw kind?

Op een dag is het zover; uw zoon of dochter heeft een stoel nodig voor achter het bureau. Natuurlijk zijn er ook al leuke bureaustoeltjes voor peuters en kleuters. Het is prachtig om te zien dat jonge kinderen heerlijk knutselen en rommelen aan hun bureau. Krijgen de kinderen echter huiswerk of gaan ze naar het Voortgezet Onderwijs, dan is een goede bureaustoel echt onmisbaar. De meeste kinderen krijgen rond de leeftijd van 9 jaar hun eerste stoel voor aan het bureau. Waar let u zoal op bij de aanschaf?

Goed zitvlak

Voor jongere kinderen is dit item minder belangrijk. Moet er echter voor langere tijd huiswerk worden gemaakt, dan is een prettig zitvlak onmisbaar. Zeker ook omdat kinderen nog in de groei zijn. Een zacht stoffen zitvlak heeft de voorkeur. Zo kan uw zoon of dochter ontspannen zitten.

De armleuningen

Bureaustoelen voor kinderen hebben niet altijd armleuningen. Is dat wel het geval, dan moeten ze zeker niet te hoog of te laag zijn. Dit kan namelijk in het vervelendste geval leiden tot bijvoorbeeld RSI. Kies daarom voor een stoel met verstelbare armleuningen.

Rugleuning

Gaat u een bureaustoel kopen, let er dan op of er een bolling in het midden van de rugleuning zit. Deze zorgt namelijk voor de beste ondersteuning van de rug. Dankzij de bolling loopt deze gelijk met de vorm van het ruggenwervel. Vervolgens kijkt u of de rugleuning in hoogte verstelbaar is. U wilt vast niet om de twee jaar een nieuwe stoel kopen voor uw kind. Verstelbaarheid is daarom een belangrijk aspect.

Is de stoel voor een jongen of een meisje?

Natuurlijk zijn er neutrale bureaustoelen. Maar veel kinderen vinden het leuk als de stoel echt bij hun kamer past. Voor meiden wordt het misschien een rode en voor een jongen juist een zwarte.

Veiligheid van de stoel

Tja, hoe weet u nu of een bureaustoel veilig is? Een voorwaarde is dat het frame van metaal of van rvs is gemaakt. Ook moet er een stevige stoelpoot met 5 wieltjes eronder aanwezig zijn. Is ook nog het Europese keurmerk NEN-EN 1335 aanwezig, dan mag u er helemaal op vertrouwen dat de kwaliteit goed is. Stoelen die voldoen aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 1813 zijn ook betrouwbaar.

Het budget

U weet zelf natuurlijk het beste hoeveel geld u wilt uitgeven voor een bureaustoel. Het ligt er ook aan of de stoel voor de lange termijn is of dat u van plan bent om na een paar jaar toch weer een andere stoel te kopen. Let zeker ook op de aanbieders. De prijzen verschillen namelijk nogal. In de meeste gevallen is een te goedkope stoel niet van de beste kwaliteit. Aan de andere kan betekent een hoge prijs niet altijd automatisch dat de kwaliteit uitstekend is. Let op de aandachtspunten die we hierboven noemden en verras uw kind met een prachtige bureaustoel.