Seed Search Service
Home / Gardening

Houtbeits voor binnenshuis

Hout beitsen? Is dat niet expliciet bedoeld voor houtwerk in de tuin? Enigszins klopt dit wel, aangezien het vaak wordt gebruikt om je houten schutting weer mooi af te werken. Tevens kan je het ook gebruiken voor binnen meubels. Denk dan aan je houten tv meubel of je grote eettafel. Onder andere heb je keuze tussen twee verschillende soorten beits, dekkende beits en transparante.

Dekkende beits

Wil je ervoor zorgen dat op je houtverf een leuk kleurtje zit? Dan is dekkende beits de goede keuze. Dekkende beits zorgt ervoor dat je geen nerf meer ziet. Het voordeel van dekkende beits is, dat het hout een langere levensduur krijgt dan een transparante beits.

Transparante beits

Als je deze beits op het hout toepast krijg je wel de nerf te zien. Hiernaast helpt deze beits het karakter te versterken van het hout.

Voordat je je houten binnenshuis meubels gaat verven zijn een aantal stappen aan te raden voordat je aan het werk gaat. Zo is het altijd belangrijk om hout te reinigen door een speciale houtreiniger of door een beetje ammoniak aan te brengen. Daarna is het verstandigst om de verf met de houtnerf mee te schilderen. Beits hoor je met fases aan te brengen. De eerste fase duur een dag en daarna kan je de tweede fase aanbrengen. Mogelijk komen er spetters op het hout, probeer dan zo snel mogelijk erover een te verven aangezien als het opdroogt het er voor een tijdje opzit.

Over het algemeen is houtbeits voor het beschermen van zware weerelementen. Tevens valt het ook voor een nieuwe look aan je meubels te geven. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige Scandinavische kleuren rood, zwart, groen, geel en blauw. Waarbij de kleuren van  oorsprong in Zweden zijn gemaakt. Ook wordt er vaak gebruik maakt van een duurzaam proces wat de verf milieuvriendelijk maakt.

https://www.moosefarg.nl/