Seed Search Service
Image default
Woningen

Hoe interessant is de keuze voor een beton cire vloer?

De keuze voor een beton cire vloer brengt in de praktijk menig aantal interessante voordelen met zich mee. Je hoeft dan ook meer weinig te doen om deze voordelen te kunnen achterhalen. In eerste instantie zien we dat het merendeel van de mensen er vandaag de dag voor kiezen om gebruik te maken van een naadloze vloer in hun woning. De kans is behoorlijk groot dat ook jouw voorkeur ernaar uitgaat. In dat geval is het zeker een mogelijkheid om gebruik te maken van het materiaal beton ciré. Wil jij ook graag precies te weten komen hoe interessant de keuze voor dit materiaal is? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even verder te verdiepen in onderstaande informatie.

Wat is beton cire vloer?

In eerste instantie vermoeden heel wat mensen dat de beton cire vloer een vrij nieuw type vloer is. Dat is echter helemaal niet juist, integendeel. In Frankrijk is het bijvoorbeeld zo dat er al meer dan 25 jaar gebruik wordt gemaakt van waterdichte betonstuc. In menig aantal badkamers is dit materiaal dan ook terug te vinden. In eerste instantie kon er worden vastgesteld dat de betonstuc steevast in dezelfde kleur werd gerealiseerd. Tegenwoordig is dat niet langer het geval.

Ondertussen is het zo dat er vastgesteld kan worden dat een beton cire vloer ook perfect kan worden gerealiseerd met behulp van bepaalde kleurstoffen. Voor deze kleurstoffen geldt dat ze het mogelijk maken om een dergelijke vloer in de meest uiteenlopende stijlen te realiseren. Ben je met andere woorden op zoek naar een vloer om te integreren in een moderne woonst? Dan is dat geen probleem. Wil jij eerder een stoere vloer realiseren in een industrieel getint interieur? Dan behoort ook dat perfect tot de mogelijkheden. In ieder geval, de keuze voor beton ciré kan in de praktijk dus duidelijk een behoorlijk aantal interessante voordelen en mogelijkheden met zich meebrengen.

Wanneer kan je een beton cire vloer realiseren?

Een zeer belangrijk voordeel verbonden aan de keuze voor een beton cire vloer heeft te maken met het feit dat je ze eigenlijk op een ontzettend groot aantal verschillende ondergronden kan realiseren. Concreet betekent dit dat je ze niet alleen kan voorzien op pleisterwerk, maar ook op bijvoorbeeld bakstenen of zelfs op een blanco ondergrond. Het behoort in de praktijk allemaal tot de opties.

Onderhoudsvriendelijker wordt het bijna niet

Het spreekt voor zich dat het schoonmaken of onderhouden van een vloer in de praktijk de nodige hoeveel energie en tijd kost. Het gebeurt dan ook niet zelden dat mensen dit toch best lang uitstellen. Op zich is dat natuurlijk mogelijk, alleen dient er dan wel rekening mee te worden gehouden dat dit de hygiënische situatie in je woning niet bepaald ten goede zal komen. Het kan gelukkig ook anders. Door de keuze te maken voor het realiseren van een beton cire vloer is het mogelijk om de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van je vloer te maximaliseren. Met andere woorden, het ontbreken van naden en voegen zorgt er in de praktijk voor dat je niet langer hoeft te vrezen voor een complexe schoonmaakklus. Bovendien is het ook nog eens zo dat je er op kan rekenen dat over de vloer heen lopen geen pijnlijke hielen meer zal veroorzaken.