Seed Search Service
Image default
Woningen

Deze industriële keukens laten jouw stijl achterover slaan

Ben jij al bekend met de unieke charmes van industriële keukens? Deze keukens zijn vormgegeven geheel volgens industriële look. Deze look is al langer in opkomst en kan in heel je woning worden toegepast. De keuken met industriële stijl is er één met elementen die direct of indirect uit de industrie afkomstig zijn. Je moet hier denken aan retro industrie: de industrie van de negentiende eeuw tot aan de tweede wereldoorlog. De industriële look bestaat uit een combinatie van de juiste, industriële materialen en een robuuste en ruwe stijl.

Industriële keukens: zo zien ze eruit

De industriële keuken is meestal een wat donkerdere keuken. Er komen ook lichte kleuren in voor, maar die zijn duidelijk in de minderheid. Het meest gebruikt zijn de kleuren zwart, grijs en bruin. Het bruine (of roodbruine) zit hem bijvoorbeeld in de kleur van baksteen, maar ook van ruw en vrijwel onbewerkt hout. Verder kom je grijs tegen in metalen constructies en in materiaalsoorten als beton. Beton wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor het vormgeven van de werkbank.

Is een industriële keuken dan ouderwets?

Of industriële keukens ouderwets zijn? Nee, zeker niet. De look mag dan retro zijn, de meubels zelf zijn het nieuwste van het nieuwste – gemaakt aan de hand van de meest geavanceerde technologie. Veel van de keukenapparaten die je nodig hebt, zoals een vaatwasser, een koelkast, een vriezer en een oven, kunnen in hun geheel in het ontwerp van de keuken verwerkt worden. Zo houd je één geheel in stijl en bespaar je bovendien een hoop ruimte.

Industrieel is ruw en robuust

Niet iedereen vindt industriële keukens mooi. Dat is helemaal niet erg, want ook niet iedereen vindt landelijke of moderne keukens mooi. Maar als de look je aanspreekt, ben je ongetwijfeld iemand die houdt van robuust en ruw – in ieder geval in je huis inrichting. De industriële look is stukken breder dan alleen de keuken. Je vindt deze ook in andere delen van je huis. Opengewerkte bakstenen muren vormen de poster van de industriële look. Denk je aan de industriële look? Dan denk je aan de Eiffeltoren in Parijs of de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Hoe mag je industriële keukens verwachten?

De industriële keuken is net zo comfortabel als elke andere soort keuken. Je kunt meubels ook net zo gemakkelijk wegwerken als in andere keukentypes. Kenmerkend is de robuuste aard van bijvoorbeeld het werkblad en de keukenkastjes. Alles lijkt met opzet “primitief”. Maar die primitiviteit is natuurlijk zorgvuldig opgezet en door vakmannen uitgemeten. Wat je in industriële keukens veel tegenkomt zijn zichtbare leidingen en kabels. Deze geven de keuken extra karakter. In andere keukentypes zouden deze rommelig zijn en weggewerkt worden.

Haal de industriële keuken bij jou in huis

Ben je geïnteresseerd in de stijl en materialen van industriële keukens? Schakel dan een verkoopspecialist van Superkeukens in. Deze kan jou verder helpen bij het samenstellen van de ideale keuken, die past binnen jouw woning en naadloos aansluit op jouw budget. De mogelijkheden in dit opzicht zijn bijzonder groot. Je kunt vrijwel eindeloos keukenelementen combineren.