Seed Search Service
Image default
Woningen

Het gemak van golfplaten

Iedereen is er bekend mee: golfplaten. Dit komt doordat ze ideaal zijn om te gebruiken op daken. Je ziet ze voornamelijk terug in daken van schuren en stallen, alhoewel ze tegenwoordig ook veel in de woningbouw worden gebruikt. Door de golvende vorm van de platen zijn ze erg sterk, waardoor ze dus goed te gebruiken zijn in de bouw.

Sterke materialen

Golfplaten kunnen van diverse materialen worden gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn asbestcement, kunststof, aluminium en verzinkt en voorgelakt staal. Vroeger werden de platen gemaakt van asbestcement. Dit komt doordat asbestvezels de stevigheid, waterafstotendheid en slijtvastheid van het cement versterken. Tegenwoordig is het verwerken van asbest in bouwmaterialen echter verboden, waardoor platen nu van andere materialen worden gemaakt.

 

Lange levensduur

Wanneer je kiest voor het plaatsen van golfplaten op jouw dak, kunnen deze tot wel zestig jaar lang mee. Dat is enorm lang, al helemaal wanneer je bedenkt dat de aanschafprijs van platen helemaal niet hoog is.

 

Soorten platen

Wil je graag zelf het dak van jouw schuur vervangen? Dan kun je het beste voor bitumen gaan. Bitumen zijn flexibel en sterk, maar wel makkelijk op maat te zagen. Daarnaast laten bitumen geen licht door, waardoor de voorwerpen in jouw schuur niet zullen verkleuren. Ben je juist op zoek naar platen die licht doorlaten, zoals op een garage? Dan zijn kunststof platen het meest geschikt.