Seed Search Service
Home / Gardening

Hardhout van de Basralocus

De Basralocus boom komt uit Suriname, Brazilië en Frans-Guyana en levert tropisch hardhout met duurzaamheidsklasse 1. Het hout wordt roodbruin van kleur wanneer deze wordt blootgesteld aan daglicht, en heeft een matig grove nerf. Wanneer het hout glad geschaafd en geschuurd wordt heeft het hout een vrij hoge glans van zichzelf. De houtsoort is zeer goed bestand tegen schimmel en rot , maar ook tegen paalworm door het hoge gehalte aan silica. Door deze positieve eigenschappen wordt het hout vaak gebruikt in de waterbouw. In Nederland is de houtsoort populair als remmingwerken of dukdalf bij sluizen en bruggen, mede doordat het ook goed bestand is tegen aantasting door zuren.

 

Verwerking

Het hout droogt langzaam, maar kan makkelijk aan de lucht worden gedroogd. Ook is het hout geschikt om snel te drogen, mits dit met zorg wordt gedaan en er niet teveel haast achter zit. Gaat het te snel, dan kan het hout gaan scheuren. Bewerken kunt u het beste doen wanneer het hout nog redelijk nat is. Wanneer het hout al droog is wordt bewerken moeilijker door de aanwezige kiezelkorrels die het hout bevat. Dit kiezelgehalte kan er voor zorgen dat het gereedschap snel bot wordt. Wij adviseren u dan ook bij het bewerken van droog Basralocus om hardstalen gereedschap te gebruiken. Wanneer u het hout wil gaan verwerken en wil voorzien van spijkers of schroeven, is het verstandig om eerst voor te boren. Anders heeft u kans dat het hout kan gaan splijten. Tevens kan er bij verwerking van het hout houtstof vrijkomen, en ziekteverschijnselen veroorzaken. Een goede afzuiging is hierbij daarom niet overbodig.

Bestellen

Het bestellen van uw hardhout doet u natuurlijk Hardhout Discount. In onze webshop vindt u producten van verschillende soorten hardhout. Bestelt u voor 12:00? Dan leveren wij uw bestelling de volgende werkdag al bij u af. En bij bestelling vanaf €900 doen wij dit kosteloos.

https://www.hardhoutdiscount.nl/