Seed Search Service
Home / Gardening

Een prachtige fontein in je tuin met een vijverpomp

Wil je de tuin uitbreiden met een prachtige fontein, of zelfs met een echte waterval? Dan heb je een vijverpomp nodig. Die kun je in vele soorten en maten kopen: er zijn op de Nederlandse markt meerdere merken verkrijgbaar, die geschikt zijn voor verschillende wensen Voor onder andere pompen van OASE en Superfish ben je hier aan het goed adres. Deze vijverpompen kunnen, in combinatie met vijverfilters, een geheel schone en levensvatbare vijver in stand houden. Maar ook voor meer stevige stromen – zoals een fontein, of een waterval – kunnen de pompen ingezet worden. Hier lees je meer over de vijverpompen die je kunt gebruiken.

Stromend water is noodzakelijk

Als je een vijver hebt met daarin vissen of planten, dan is het nodig om het water enigszins in beweging te houden. Stromend water neemt namelijk zuurstof op, die planten en dieren nodig hebben om te overleven. In het wild is water vrijwel altijd in beweging: als je een kleinere vijver hebt in de tuin, moet die omstandigheid dus nagebootst worden. Dat kan met een vijverpomp, die het water constant stromend houdt. Niet alleen is dit noodzakelijk om bijvoorbeeld vissen in leven te houden; ook voorkom je hiermee groene algenvorming en andere vormen van aanslag die ontstaan in stilstaand water. Groen vijverwater is dus verleden tijd met een goed pomp.

Verschillende pompen voor in de vijver

Er zijn veel verschillende merken op de markt, die pompen leveren voor kleinere of grotere vijvers. Afhankelijk van het soort vijver dat je hebt, maar ook van of je er vissen of planten in wil houden of niet, kun je een pomp en filtersysteem kiezen die past bij jouw wensen en eisen. Er zijn veel verschillen tussen de vijverpompen die je kunt kopen. Sommige modellen moeten buiten de vijver geplaatst worden (een zogenaamde ‘droge’ pomp), terwijl andere modellen in de vijver geplaatst worden (de ‘natte’ pompen). Capaciteit en merk zijn andere belangrijke factoren waar je op kan letten om de beste pomp uit te zoeken. Bij Vijverbenodigdheden.nl heb je een ruim assortiment aan verschillende vijverpompen. Bovendien kun je online om advies vragen via de chatfunctie.

Welke pomp past bij jouw situatie?

Het kan lastig zijn om precies de goede pomp uit te zoeken. Daarom helpen wij je graag met het maken van de juiste keuze. Het handigst is daarbij als je let op de capaciteit in liters per uur, en de opvoerhoogte van de pomp. Kies je een te kleine pomp, dan heeft het niet genoeg effect, terwijl een grote pomp weer aan de prijs is. Een vijver met vissen heeft meer capaciteit nodig, terwijl je zonder vissen aan wat minder waterbeweging vaak genoeg heeft om algenvorming tegen te gaan. Pompen staat constant aan, waardoor ook het energieverbruik zeker iets is om op te letten. Vooral bij grotere pompen die dieper geplaatst worden en meer water moeten verzetten, kan het flink schelen op de energierekening als je hier goed op let. Samen kunnen we de beste pomp uitzoeken, die past bij jouw budget. Ben je op zoek naar de pomp om jouw vijver op peil te houden, neem dan snel contact met ons op via de website.