Seed Search Service
Home / Gardening

De tuin in de herfst

In menig tuin is het al te zien: de herfst is begonnen. Het seizoen waarop de natuur zich voorbereid op de winter. In veel tuinen wordt het dan ook een kale boel met uitgebloeide, afstervende planten en vallend blad. Terwijl er toch in de herfst genoeg te zien kan zijn in de tuin. Zo zijn er genoeg planten die groen blijven of bloeien in de herfst. Lees meer op www.tuinblogs.nl

Een groen accent in de tuin

Groenblijvende planten zijn planten die hun blad blijven houden in de herfst en (meestal) in de winter. Soms hebben deze planten een korte bloeiperiode maar het grootste deel van het jaar zijn deze planten groen. In de herfst en winter geven ze hiermee een groen accent aan de tuin. In het voorjaar en de zomer vormen ze een groene achtergrond voor de voorjaar- en zomerbloeiers.

Bij de groenblijvende beplanting is er een ruime keuze in bodembedekkers, hoge en lage planten maar ook struiken en bomen. Voor elke soort tuin is er dus wel wat te vinden.

Herfstbloeiers geven kleur aan de tuin

Herfstbloeiers geven niet alleen kleur in de tuin maar zijn daarnaast een voedselbron voor allerlei insecten. Bovendien zijn een aantal herfstbloeiers goede snijbloemen zodat ook binnenshuis genoten kan worden van de bloemen. Verder krijgen sommige herfstbloeiers in het voorjaar bessen waar allerlei vogels op af komen. Genoeg redenen om eens wat herfstbloeiers in uw tuin te planten.

Andere kleuraccenten in de herfsttuin

Sommige struiken en bomen hebben bladeren die mooi verkleuren en op die manier een ander kleuraccent geven aan uw tuin.

De herfsttuin op het balkon

Zelfs een balkontuin kan er in de herfst mooi uitzien. Een groot aantal groenblijvende planten en herfstbloeiers kunnen namelijk ook in potten, bakken of kuipen geplant worden. Wel moet u bij de keuze voor zowel de planten als de potten rekening houden met vorst. Daarnaast kan het zijn dat de planten beschermd moeten worden tegen te veel wind, regen of zon. Verder moet u er aan denken dat de planten niet te groot worden voor het balkon. Het laatste aandachtspunt voor de balkontuin is de hoogte van de planten. Om goed van alle planten te kunnen genieten zet u de hoogste planten achteraan.