Seed Search Service
Home / Gardening

De juiste maat tegels voor uw ruimte!

Een tegelvloer of een tegelwand plaatsen kan een hele vooruitgang voor uw ruimte betekenen. Of u nou tegels zoekt voor woonkamer, badkamer of buiten, er is een ander formaat wat daar het beste staat. Met de verkeerde keuze voor een formaat tegel kan een ruimte ineens vreemd ogen. Aan de hand van dit artikel krijgt u een eersrte indruk van welke formaten zoal bij welke ruimtes worden gebruikt. Uiteindelijk zult u echter uw keuze zelf moeten maken en u onderweg laten adviseren door experts met specialisten zoals Pand 16.

Welke formaten in welke ruimte?

Omdat er eindeloos veel formaten tegels worden aangeboden, wordt hier uitgegaan van de onderstaande maten die over het algemeen gebruikt worden:

120×120, 90×90, 80×80, 75×75

60×60

30×60

20×20

De grootste formaten vloertegels en wandtegels die bij het eerste puntje hierboven genoemd worden zijn voornamelijk te gebruiken in woonkamers. Bij veel bedrijven die vloeren leggen en wanden betegelen gebruiken ze deze formaten naar voorkeur van de klant in combinatie met de kleinste 20×20 tegels. Op die manier kan er een uniek patroon gecreëerd worden. De eerste formaten én de 60×60 tegels kunnen tevens, afhankelijk van de gekozen materialen buiten gebruikt worden. Cementen tegels hebben als vloertegels namelijk veel grip, maar voor wandtegels is grip niet nodig. Tot slot zijn de 30×60 tegels karakteristiek voor gebruik in toiletten en badkamers, maar dit is natuurlijk van oudsher zo en de klant kan hierin altijd zelf bepalen.

Uw tegelvloer of tegelwand van Pand 16

Bij Pand 16 staan op de website alle tegels voor zowel wanden als vloeren op een rijtje. Hierin kunt u tevens dieper inzoomen op de materialen en formaten die beschikbaar zijn. Ongeacht het formaat, het materiaal is doorslaggevend voor de ruimte. Om advies te krijgen welke materialen en formaten van vloertegels of wandtegels specifiek geschikt zijn voor uw ruimte, kunt u vanuit daar contact opnemen met een van de experts van Pand 16. Op dat moment weet u zelf echter nog steeds niet hoe het materiaal van de vloer- of wandtegel daadwerkelijk aanvoelt. Om de tegels zelf te beoordelen kunt u de showroom van Pand 16 dus nog bezoeken waar tevens advies kan worden gegeven.

 

https://www.pand16.nl/