Seed Search Service
Home / Gardening

De ideale eettafel

Een nieuwe eettafel uitkiezen blijft altijd een lastig iets. Je koopt een tafel niet voor een jaar een daarom is het ontzettend belangrijk dat je een eettafel kiest waar je voor langere tijd mee vooruit kan. Je hebt eiken eettafels, grenen tafels, tafels gemaakt van teak, boomstamtafels, tafels van grof mangohout en vele andere materialen welke weer in diverse stijlen gemaakt kunnen worden. Heb je een industrieel interieur of juist modern, deze zaken zijn wel van belang bij de aanschaf van een nieuwe eettafel. In deze blog willen wij je meenemen in de verschillende stijlen in de hoop je zo wat beter voor te bereiden bij jouw zoektocht.

Moderne eettafels

Voor een strakker interieur zul je sneller kiezen voor een moderne eettafel. Een tafel met een strak design en een fijnere structuur. De tafels van het merk Ethnicraft passen hier perfect bij. Naast het design en de structuur kijk je ook naar de vorm welke het beste in het interieur past. Zo kun je kiezen voor een ronde, vierkante, ovale of rechthoekige tafel. Zijn de eetkamerstoelen erg rechthoekig dan is onze tip om de tafel ovaal te kiezen.

Industriële eettafels

Een industriële eettafel past perfect in een stoer interieur. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van grover hout, metalen poten en een lekker ruig uiterlijk om zo het robuuste van de tafel nog meer naar boven te halen. Een eiken tafel bepaalt de sfeer in een interieur. Metalen poten en een massief houten blad geven de tafel een ruige uitstraling. De industriële stijl is ook goed in te passen in een modern of landelijk interieur. Juist de combinatie van strak en stoer gaan vaak goed samen in het interieur.

 

Landelijke eettafels

Een landelijke tafel moet passen bij het interieur, het karakter van het huis en de mensen die er wonen. De kleuren welke bij landelijk wonen vaak gebruikt worden zijn licht natuurlijke tinten, ook wel aardetinten genoemd. Hierbij moet je vaak denken aan wit, zandkleur of licht bruin en beige tinten. Een eettafel welke perfect in een landelijk interieur past is de kloostertafel . Kenmerkend voor een kloostertafel zijn de robuuste kolompoten. Een kloostertafel, ook wel kasteeltafel genoemd, werd al gebruikt in de middeleeuwen. De laatste jaren zijn deze tafels weer ontzettend populair door de stoere en authentieke uitstraling. De kloostertafel is dé ideale tafel voor een landelijke inrichting.

Boomstamtafel

 Haal de natuur in je huis met een boomstamtafel. Met een boomtafel komt de natuurlijke uitstraling van hout nog beter tot zijn recht. De nerven zijn goed zichtbaar, de knoesten laten zien dat de boom heeft geleegd en zijn prachtige vormen maken de boomstamtafel uniek. Boomtafels zijn er van diverse houtsoorten zoals teak, eiken, mango en suar hout. Wie van een doorleefd uiterlijk hout en de natuur in zijn puurste vorm in zijn interieur wil betrekken kiest voor een boomtafel. Zijn natuurlijke vormen, de jaarringen, knoest van afgebroken takken en littekens welke tijdens het leven van de boom zijn ontstaan maken de boomtafel uniek. De boomtafels van Meubilex zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar en vaak volledig op maat te maken.

 

https://www.meubilex.nl/