Seed Search Service
Home / Gardening

De gouden oude snapback

Vandaag de dag zijn snapbacks weer populairder dan ooit. Voorheen droegen we alleen maar petten om ons hoofd mee te bedekken maar die tijden zijn ook al reeds voorbij. Een snapback kopen doe je tegenwoordig dan ook echt niet alleen maar om je hoofd mee te beschermen, maar juist ook veel meer om je eigen persoonlijkheid uit te dragen.

Het is tegenwoordig dan ook de normaalste zaak van de wereld om kleding en accessoires te gebruiken om uiting te geven aan de eigenlijke persoonlijkheid en hierbij dan ook alle registers – en kledingkasten – open te trekken. Uiteraard moet je dan ook altijd nadenken over elk onderdeeltje van je outfit, want je wilt natuurlijk wel dat dit absoluut helemaal in orde is.

De snapback gaat al heel wat jaren mee maar is nog niet zo lang ook zo populair onder het grote publiek. Het waren in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw dan ook de grote Amerikaanse sporthelden zoals Babe Ruth die ervoor zorgen dat de snapback populair werden onder sportfans. Zij wilden op die manier graag hun sportieve helden eren. Het was niet tot de jaren 80 en 90 dat de snapback ook echt breder gedragen zou gaan worden, door muzikanten in de rap en hiphop wereld. Hiermee werd de snapback ook echt een onderdeel van de populaire media en ging een steeds bredere groep de snapback dragen. De muzikanten stemden hem outfit af op hun snapbacks, welke vaak persoonlijk waren ontworpen voor de muzikanten.

De snapback is dan ook een ontzettend veelzijdig kledingstuk. Uiteraard is er natuurlijk ook heel veel keuze in kleuren en stijlen en het is natuurlijk ook heel erg handig dat de snapback in grootte verstelbaar is met behulp van de drukknoop aan de achterkant – vandaar ook de naam van de snapback – vertaal maar eens letterlijk. 

http://www.snapbacks.nl