Seed Search Service
Home / Gardening

Beleef de badkamer vanuit een vrijstaand bad

Het gebruik van een vrijstaand bad in de badkamer of als en suite met de slaapkamer, wint de laatste tijd erg aan populariteit en wordt dan ook steeds vaker meegenomen bij het maken van een 3D badkamerontwerp. Dat is ook niet zo verwonderlijk, het gebruik van een welgevormd vrijstaand bad creëert echt een luxe uitstraling en, in tegenstelling tot hetgeen er vaak gedacht wordt, kan een vrijstaand bad ook prima in de wat kleinere badruimte worden geplaatst. Omdat er geen badombouw nodig is blijft het geheel wat meer transparant en ruimtelijk ogen, winst dus voor de beleving van het interieur. Bij het onderdompelen in een vrijstaand bad onttrekt men zich aan de dagelijkse beslommeringen en ontspant zich in een aantrekkelijke en comfortabele omgeving. Dat men het plaatsen van een dergelijk bad in ieder geval als optie in één van de badkamer ontwerpen terug moet laten komen ligt dan eigenlijk ook voor de hand.

Riho baden in Solid Surface

Een fabrikant die zich heeft ontwikkeld tot een specialist in het maken van vrijstaande baden in bijzondere vormen is Riho. Met het materiaal Solid Surface, dat gegoten wordt en daardoor veel meer ontwerpmogelijkheden biedt, wordt keer op keer nieuw design gecreëerd. In de Riho baden catalogus zijn inmiddels negen vrijstaande baden, twee wastafels en drie waskommen, allemaal met een aansprekend design, opgenomen. In het doucheprogramma wordt ook een douchezitje en een douchepaneel uit Solid Surface geproduceerd. Riho Solid Surface is een zijdezacht maar solide materiaal dat onverwoestbaar is en een grote vervormbaarheid bezit die geeft het ontwerp bijna onbegrensde designmogelijkheden biedt. Dit maakt het Solid Surface materiaal, in combinatie met de vormgeving die de ontwerpafdeling van Riho er aan geeft, zeer geschikt voor designbewuste woningeigenaren, architecten en ontwerpers bij het ontwerpen van een badkamer.

Solid Surface in combinatie met hout

De laatste trend in Solid Surface is dat het nu gecombineerd wordt met hout in een nieuwe variant van een vrijstaand bad. De houten afwerking van de buitenzijde is verkrijgbaar in drie kleuren eiken en kan naast de vrijstaande variant ook eventueel tegen de muur aan worden gebouwd of in een nis worden geplaatst. Ook de combinatie met opbergruimte en een deur is hierbij een mogelijkheid. Slim en intelligent met Riho vrijstaande baden in Solid Surface, het design-georiënteerde wooncomfort in de moderne badkamer. Vraag Sani-bouw naar alle mogelijkheden of kijk op het badkamerblog voor meer informatie.