Seed Search Service
Home / Gardening

5 tips om uw tuin te onderhouden

De lente is net begonnen en de zomer komt er straks ook weer aan. Zaak dus om uw tuin weer een beetje op orde te maken, zodat u bij de eerste zonnestralen kunt genieten van uw tuin. Maak gebruik van de onderstaande 5 tips van https://www.hardhoutdiscount.nl/ om uw tuin optimaal te onderhouden!

1. Maai alleen droog gras

Maai bij voorkeur alleen droog gras. Dit omdat bij nat weer het gras aan elkaar kleeft, en uw maaimachine kan verstoppen. Ook mag gras niet te kort gemaaid worden, dit kan namelijk zorgen voor kale plekken en uiteindelijk onkruidvorming. Het beste is om uw gazon in het voorjaar iedere week te maaien, en in de zomer eens in de twee weken. Wanneer u dit aanhoudt krijgt u een stevig en dik gazon.

2. Onkruid verwijderen

U kunt onkruid verwijderen door gebruik te maken van een harde bezem, en dit goed bij te houden vanaf het voorjaar. Maar u kunt er ook voor kiezen om schoonmaakazijn te gebruiken. Meng een liter schoonmaakazijn met water en giet dit over uw tegels. Binnen twee weken gaat het onkruid dood en kunt u het gemakkelijk verwijderen zonder al teveel moeite én chemische verdelgingsmiddelen.

3. Planten water geven

Het is belangrijk potplanten wekelijks water te geven, omdat deze regenwater minder goed vasthouden dan borderplanten. Het is gemakkelijk te zien of een plant veel of weinig water nodig heeft, bijvoorbeeld aan de potgrond. Deze is in deze gevallen kurkdroog of drijfnat. In dit laatste geval is het een goed idee te kiezen voor bijvoorbeeld een pot met onderin een gat, zodat het water gemakkelijker weg kan lopen.

4. Plantenvoeding

Naast water hebben planten ook voeding nodig, bijvoorbeeld mest. Een keer per jaar plantenvoeding toevoegen aan de bodem is meer dan voldoende, denk hierbij aan turf of compost. Ook zijn er speciale tabletten voor die u in de grond stopt en het gehele jaar voedingsstoffen afgeven. Mest mag twee keer per jaar, in het voor- en najaar.

5. Uw schutting reinigen

Na de koude wintermaanden heeft er zich aardig wat alg gevormd op uw schutting. U kunt er dan voor kiezen om deze schoon te spuiten met de hogedrukreiniger, mits u natuurlijk geen buren heeft.. Anders werkt azijn ook uitstekend om uw schutting weer als nieuw, en aanslagvrij te kijken. Daarnaast heeft u er dan ook langer plezier van.

https://www.hardhoutdiscount.nl/