Seed Search Service
Home / Gardening

Het FSC-keurmerk

Je hebt het vast wel eens ergens gezien of gehoord, het FSC-keurmerk. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een non-profit organisatie die zich inzetten voor behoud en verantwoord bosbeheer over de hele wereld. Hierbij wordt rekening gehouden met evenwicht in de natuur, en de sociale en economische aspecten die hierbij komen kijken.

Algemene informatie

Het hoofdkantoor van FSC is gevestigd in Bonn in Duitsland. Die organisatie werd oorspronkelijk opgericht door milieuorganisaties uit 25 landen in 1993. Dit gebeurde in Toronto. Tegenwoordig wordt FSC ook ondersteund door internationale bedrijven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als WWF, Greenpeace en ICCO. Het FSC-keurmerk wordt alleen toegekend aan hout, houtproducten en papier dat door verantwoord bosbeheer sociale, milieu- en economische belangen in balans brengt. Het hout wordt hiervoor van het moment van kappen tot eindproduct gevolgd, echter geeft dit geen kwaliteitsgarantie. Het FSC-keurmerk staat namelijk alleen voor producten als hout en papier afkomstig van de door FSC beheerde bossen. Om dit te kunnen garanderen moeten alle schakels voorzien zijn van het FSC-keurmerk. Denk hierbij aan een bosbeheer, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij. Pas als zij aan kunnen tonen zich aan de FSC regels te houden, mag het als een FSC product worden verkocht. Pas dan mag het FSC logo erop geplaatst worden.

Een keurmerk als FSC is nodig om de bossen op de wereld te kunnen behouden. Dit gebeurt door verantwoord bosbeheer en bescherming van de leefgebieden van planten en dieren. Tevens wordt er rekening gehouden met de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Kappen van het hout gebeurt alleen met behoud van het bos. Door het FSC-keurmerk te gebruiken draag je dus bij aan bescherming van bossen en een gezonde leefomgeving van mens en dier.

Verantwoord gekapt hout bestellen

Hardhout afkomstig uit verantwoord bosbeheer en mét FSC logo bestelt u natuurlijk bij www.hardhoutdiscount.nl. Bij ons bent u verzekerd van goede kwaliteit hout dat wordt gekweekt en gekapt zonder dat de natuur uit balans raakt.

https://www.hardhoutdiscount.nl/