Seed Search Service
Image default
Toerisme

Gran Canaria, één van Europa’s populairste vakantiebestemmingen

Er zijn zo van die vakantiebestemmingen die het jaar op jaar uitstekend doen. Dat is dan uiteraard het gevolg van het feit dat ze over menig aantal zeer sterke troeven beschikken. Eén van deze bestemmingen is Gran Canaria. Het spreekt voor zich dat dit eiland deel uitmaakt van de Canarische Eilandengroep welke zich bevindt ergens ter hoogte van de kust van Marokko. Elk jaar opnieuw mag het eiland een groot aantal toeristen verwelkomen die stuk voor stuk graag willen kunnen genieten  van de rijke troeven waarover ze beschikt. Ben jij één van deze reizigers die overweegt om een vakantie door te brengen op dit eiland? Dan dien je zeker en vast verder te blijven lezen!

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Gran Canaria?

Eén van de eerste vragen die elke reiziger zich zal stellen welke van plan is om een vakantie naar Gran Canaria te ondernemen heeft natuurlijk te maken met wat nu precies de beste reistijd is voor een vakantie op dit eiland. Eigenlijk zou je er het hele jaar door voor kunnen kiezen om op reis te gaan naar dit eiland. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er uiteraard sprake is van bepaalde verschillen tussen enerzijds de zomerperiode en anderzijds de winterperiode. Dat spreekt voor zich.

Tijdens de zomermaanden kan je gemiddeld rekenen op temperaturen gelegen tussen de 20 en 24 graden gemiddeld. Tijdens de zomermaanden staat Gran Canaria erom bekend zeer weinig regen te verduren te krijgen… eigenlijk zo goed als geen. Tijdens de wintermaanden is dat iets anders. Dan moet je rekening houden met zo’n 5 regendagen gemiddeld per maand. De gemiddelde temperatuur is dan gelegen tussen de 15 en 20 graden. Ondanks deze  wat lagere temperaturen is het dus in principe nog altijd mogelijk om te overwinteren op dit eiland.

Een zonnige vakantiebestemming dichtbij huis

Zonzekerheid is de nummer één eis waar veel mensen over beschikken wanneer ze op vakantie gaan naar een ander land. Dat is ook best logisch, want hier in Nederland krijgen we natuurlijk al meer dan genoeg sombere dagen en vooral regen te verduren. Voor Gran Canaria geldt dat ze algemeen bekend staat als een uiterst zonzekere vakantiebestemming die je bovendien aantreft op geringe afstand van Nederland. Je moet dan ook amper 4,5 uur vliegen om er te komen. Dat is toch best heel wat minder lang in vergelijking met menig aantal andere zonbestemmingen.

Een vakantiebestemming voor iedereen!

Gran Canaria is zo populair geworden door de jaren heen omwille van verschillende redenen. Natuurlijk heeft ze haar uitstekende klimaat mee, maar dat is niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van het  feit dat ze over zeer mooie landschappen beschikt om doorheen te wandelen? Bovendien spreekt het voor zich dat je ook op dit eiland van de Canarische Eilandengroep aan het juiste adres bent voor heel wat watersport plezier. Nog een niet onbelangrijke reden om te kiezen voor een vakantie op dit eiland zijn de vele leuke steden die je er aantreft evenals het aangename uitgaansleven. In ieder geval, wanneer je graag wil kunnen genieten van een overheerlijke vakantie op een geweldig leuk eiland kan de keuze voor Gran Canaria voor jou al snel zijn gemaakt!