Seed Search Service
Image default
Verbouwen

Een bouwtechnisch onderzoek laten uitvoeren door de specialist

Een bouwtechnisch onderzoek is belangrijk om te laten uitvoeren. Er zijn veel verschillende soorten bouwinspectierapporten die u kunt laten maken. Zoals de naam al zegt, kunt u een bouwtechnisch onderzoek laten uitvoeren voordat u een woning koopt. Een inspectierapport voorafgaand aan de aankoop is een schriftelijk verslag van de staat van een onroerend goed. Het zal u vertellen over eventuele significante bouwgebreken of problemen, zoals opstijgend vocht, scheuren in de muren, veiligheidsrisico’s of een defect dak, om een paar voorbeelden op te noemen. Een bouwtechnisch onderzoek wordt meestal uitgevoerd voordat u verkoopcontracten uitwisselt, zodat u eventuele problemen met het onroerend goed kunt identificeren die, indien niet gecontroleerd, kostbaar kunnen zijn om te repareren.

Wat is het belang van een bouwtechnisch onderzoek?

Een bouwtechnisch onderzoek is iets anders dan een inspectie voor ongedierte. Hoewel er tijdens een bouwtechnische keuring in Rotterdam door Bouw Techno Keuring Nederland uit Hellevoetsluis wel eventuele visuele schade kan worden geïdentificeerd die mogelijk door termieten is veroorzaakt. Dit wordt dus niet normaliter onderzocht tijdens de keuring, maar kan wel onverwachts opduiken. Mocht hier sprake van zijn, dan kan het aangeraden worden om een specifiek inspectierapport voor ongedierte aan te vragen voordat u een woning koopt.

Het vinden van de juiste expert

U moet altijd een geschikt gekwalificeerd persoon of bedrijf inhuren om een professioneel bouwtechnische keuring in Rotterdam te krijgen. Via een keuring krijgt u duidelijk inzicht over of de waarde van het huis daadwerkelijk in verhouding staat met de vraagprijs. Een erkende professional weet waar hij/zij op moeten letten en doorziet daarnaast de eventuele cosmetische verbeteringen, die fouten verdoezelen die anders door een ongetraind oog zouden worden gemist. Wanneer u op zoek bent naar een bouwtechnische keuring in Rotterdam, neem dan een bezoek bij Bouw Techno Keuring Nederland uit Hellevoetsluis. Hier kunt u vertrouwen op betrouwbaar advies in de regio Rotterdam.