Seed Search Service
Image default
Dienstverlening

Tips om het schilderwerk te onderhouden

Wilt u langer van het schilderwerk genieten? Dan is het belangrijk om goed en regelmatig onderhoud te plegen. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt ook een onderhoudsabonnement afsluiten bij een ervaren schilder in de buurt. Kijk eens op de website van Betrouwbareschilder.nl. In dit blog leest u meer over de voordelen van goed en regelmatig onderhoud!

Tips voor het onderhouden van schilderwerk

Wanneer u schilderwerk aanbrengt, is het belangrijk om te weten hoe u het schilderwerk moet onderhouden. Zo gaat het schilderwerk langer mee en blijft het mooi.

1. Zorg ervoor dat u regelmatig stofzuigt of dweilt bij het schilderwerk. Op deze manier voorkomt u vuil en stof op het schilderwerk.

2. Schoonmaken. Gebruik hiervoor lauw water en een milde zeep. Veeg daarna het schilderwerk af met een droge doek.

3. Controleer regelmatig of er krassen of deukjes in het schilderwerk zitten. Als er krassen of deukjes zitten, kunt u deze voorzichtig weghalen met een stiftenborstel of een microvezel doek.

4. Bescherm het schilderwerk tegen zonlicht en vuil. Zonlicht kan het schilderwerk verbleken en vuil kan het schilderwerk beschadigen. Zet daarom planten of gordijnen voor de ramen en sluit de ramen tijdens hevige storm of regenbuien.

5. Onderhoud het schilderwerk jaarlijks met een beschermende wax of olie. Op deze manier voorkomt u dat het schilderwerk uitdroogt en beschadigd raakt.

Dit zijn slechts enkele tips om het schilderwerk te onderhouden. Wilt u liever dat een professional het onderhoud voor u uitvoert? Neem dan contact op met een schilder in de buurt. Zij kunnen het schilderwerk regelmatig voor u controleren en onderhouden, zodat u langer van het mooie resultaat kunt genieten! Kijk voor een schilder bij u in de buurt op Betrouwbareschilder.nl.

Wat kost schilder onderhoudt?

Het hangt af van de grootte van het schilderwerk, maar een schilder zal minimaal €30 per uur rekenen. Dit is inclusief materialen. Het is raadzaam om het schilderwerk minimaal één keer per jaar te laten onderhouden door een professional. Op deze manier blijft het schilderwerk langer mooi en gaat het minder snel kapot.