Seed Search Service
Image default
Dienstverlening

Stopcontact vervangen in een nieuwe woning

Nederlanders kiezen er na het kopen van een nieuw huis vaak voor om het huis te verbouwen. Dit omdat het vinden van het perfecte huis vaak niet lukt of wel lukt, maar te veel geld kost. Onder andere in de stad Leiden staan veel oudere woningen. Het kan zo zijn dat een oude woning niet helemaal iets is waar iemand naar op zoek is. Zo heeft een oude woning vaak ouderwetse deuren, vloeren en vormen. Ook stopcontacten zijn in oude woningen vaak helemaal verkleurd of beschadigd. Elektricien-Leiden.nl is een van de vele bedrijven in Leiden die onder andere kan helpen met het vervangen van oude stopcontacten.

Soorten stopcontacten

Er zijn verschillende soorten stopcontacten. In oudere woningen zitten vaak standaard witte stopcontacten. Echter is het ook vaak zo dat deze stopcontacten in de loop der jaren helemaal verkleurd zijn. Op zo een moment kan ervoor gekozen worden om gewoon nieuwe stopcontacten te kopen, maar de oude stopcontacten kunnen ook geschuurd en vervolgens geverfd worden. Op deze manier zullen de stopcontacten er weer gloednieuw uit komen te zien. Er kan gekozen worden voor een ingebouwd stopcontact, maar ook voor een uitstekend stopcontact. Daarnaast kan er gekozen worden voor een enkel stopcontact of voor een dubbel stopcontact. Ook zijn er tegenwoordig stopcontacten waar ook een USB ingang in zit.

Stap voor stap

Een stopcontact vervangen is iets wat zelf gedaan kan worden, maar toch wordt aangeraden om een elektricien in te schakelen. Dit omdat je dan zeker weet dat je geen dingen beschadigd tijdens het vervangen van het stopcontact. Ook kan het werken met elektriciteit gevaarlijk zijn voor mensen zonder ervaring. Mocht een elektricien toch niet nodig zijn, is dit hoe je zelf een stopcontact kunt vervangen. De eerste stap is het uitzetten van de elektriciteit in huis. Dan kan de kop van het oude stopcontact eraf geschroefd worden. Hierna komt het losdraaien van alle draden die aan het stopcontact vastzitten. Na dit gedaan te hebben kan het nieuwe stopcontact geplaatst worden.