Seed Search Service
Home / Gardening

Reparatie van glas

Glas, het is een onmisbaar gegeven van onze samenleving geworden. Waar zouden we zijn als onze huizen nog steeds geen ramen hadden en we veroordeeld waren tot tochtige of benauwde huizen? Gelukkig hoeven we daar tegenwoordig niet meer over na te denken en hebben we tegenwoordig gewoon ruiten die onze huizen beschermen en een stuk lichter maken.

Vroeger was glas heel duur en was een glas reparatie ook nagenoeg onbetaalbaar en niet te doen. Tegenwoordig is glas repareren gelukkig niet zo’n enorme opgave. Bovendien zijn veel mensen dan ook verzekerd voor ruitschade en is er dus zeker geen man overboord als er eens een keer een raam sneuvelen zou. Vroeger was een reparatie van glas bijna niet te doen en moest de totale ruit worden vervangen. We konden bovendien ook nog eens niet echt grote ramen maken dus moesten we werken met kleine ruiten.

Tegenwoordig is dat wel anders, we hebben zelfs hele gebouwen die bijna alleen maar uit glas bestaan denk bijvoorbeeld maar eens aan de welbekende wolkenkrabbers uit de grote steden.

We maken tegenwoordig ook een hoop gebruiksvoorwerpen uit glas, denk bijvoorbeeld maar eens aan glazen om uit te drinken of schalen om uit te eten. Soms sneuvelt er ook weleens iets. Wanneer dat gewoon een glas is, gooien we dat meestal wel maar soms is het iets dat waardevol is voor ons. Gelukkig kan je met lijm ook glas goed repareren. Zo kun je epoxy lijm gebruiken, dit is stevig en maakt bovendien dat je daarna het glas ook weer kunt verhitten en er dus ook weer daadwerkelijk van kunt eten en drinken. Als dat minder belangrijk is, kun je er ook voor kiezen om te repareren met secondelijm. Dat maakt niet warmt vast, maar werkt wel snel en goed en je glas ziet er daarna zeker weer goed uit.

http://www.glasned24.nl