Seed Search Service
Home / Gardening

Postverzending of pakketdienst?

 

Er zijn tegenwoordig talloze manieren om iets te versturen. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een postverzending of een pakketdienst. Veel webshops bieden beide mogelijkheden, omdat zij rekening moeten houden met een groot aantal verschillende producten.

Elke vorm van verzending heeft z’n voor- en nadelen.

Grootte van het object

Het voornaamste verschil voor het kiezen tussen een postverzending of een pakketdienst ligt aan de grootte van het object. Alles wat niet door de brievenbus kan via een luchtkussen envelop of een brievenbusdoos moet als pakket worden verstuurd. Er zijn bepaalde regels verbonden met de post die u via de postbode kunt versturen. Zo zijn de maximale afmetingen 38 x 26,5 x 3,2 cm en het mag niet zwaarder zijn dan twee kilogram.

Vooral voor niet vouwbare, lichte, kleine voorwerpen wordt er gebruik gemaakt van bubbeltjesenveloppen ook wel luchtkussen enveloppen genoemd. U kunt hierbij denken aan het formaat van een DVD of A4.

Kosten van verzending

Doorgaans is het verzenden via de post een stuk goedkoper dan een koerier inschakelen. Vaak wordt er daarom voor deze keuze gegaan tussen de twee. Wanneer een pakket buiten de formaten van de brievenbus valt zijn bedrijven echter genoodzaakt een alternatief te nemen, waardoor ze al gauw uitkomen op een koerier.

Het aanleveren van goederen via een pakketdienst brengt wel een extra veiligheid met zich mee. Zo is het pakket minder lang onderhevig aan de omstandigheden van de buitenwereld. Ook geeft dit de mogelijkheid tot track and trace systemen waarmee u uw verzendingen makkelijk in de gaten kunt houden en een terugkoppeling kunt geven naar de klanten toe.

Aandachtspunten voor verpakkingen

Bedrijven zijn alsmaar op zoek naar manieren om de verpakkingen te verbeteren. Het kan gaan om materiaalkeuze voor de bubbeltjes luchtkussen enveloppen of om materiaalbesparing op het fabriceren van verzenddozen.

Tegenwoordig zijn de meeste pakketjes volledig te recyclen en zijn de afzonderlijke materialen makkelijk te scheiden. Daardoor wordt er ook zo min mogelijk gebruik gemaakt van composiete materialen.

De bedrijven die de verpakkingen vervaardigen bewerken het papier dikwijls met waterwerende middelen.