Seed Search Service
Image default
Aanbiedingen

Maak kennis met de Magimix keukenmachine

Uitgevonden door Magimix en vervaardigd in Frankrijk, de multifunctionele keukenmachine is een onmisbaar instrument geworden voor de dagelijkse keuken en voor speciale gastronomische gelegenheden.

Het Franse culinaire merk Robot Coupe ontwierp een van de eerste keukenmachines in de jaren 1960. Hoewel het bedrijf oorspronkelijk professionele koks in de cateringsector uitrustte, brachten ze in 1971 de Magimix op de markt. Dit model werd op de markt gebracht als de huishoudelijke versie van de professionele keukenmachine ervoor. 

Installatieproces: Gemakkelijk totdat je bij de hulpstukken komt 

Met slechts drie knoppen – Stop, Auto en Pulse – en een hoofd beker en een S-blad om te starten, is de machine zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. Als je echter aan de hulpstukken begint, wordt het wat ingewikkelder. 

Magimix keukenmachine heeft een boekje met een aantal basisinstructies over wat de hulpstukken zijn en wat ze doen, maar er wordt meer tijd besteed aan receptsuggesties – waarvan er veel moeilijk te volgen zijn als je niet weet hoe je de verschillende kommen en snij-, rasp- en mengschijven van de keukenmachine moet bedienen. De instructies zijn niet erg gedetailleerd, en we ontdekten al snel dat bepaalde hulpstukken alleen compatibel waren met specifieke werk kommen en bevestigingen.

Hakt de concurrentie in mootjes 

De Magimix kan hakken, mixen, snijden, in blokjes snijden, versnipperen, kneden en pureren. Met een motor van 1100 watt (met 30 jaar garantie) is dit een absolute krachtpatser die werkt bij een aangenaam laag decibellage. Als je op zoek bent naar een apparaat dat geschikt is voor verdubbelde (of verdrievoudigde) recepten, dan is deze 16-kops multi-kom-mixer zo goed als het maar kan. Als je een nieuweling bent op het gebied van keukenmachines, zal hij je misschien eerst overweldigen, maar je zult het onder de knie krijgen.   

Groot maar chique ontwerp

Esthetisch gezien is dit een apparaat waarmee je op jouw aanrecht zult willen pronken. Omdat het 24,5 pond weegt en 17,5 x 8 x 10 inch meet, waren we daar dankbaar voor. Dit model zal niet gemakkelijk weg te stoppen zijn onder de gemiddelde kast, maar het is wel verkrijgbaar in vijf chique kleuren, waaronder chroom, zwart, rood, wit en crème. Visueel vonden wij de chroom kleur een zeer veelzijdige en aantrekkelijke optie.   

 

De Magimix wordt ook geleverd met een handige opbergbox om alle hulpstukken in op te bergen als hij niet in gebruik is – en dit model heeft een heleboel hulpstukken. De opbergbox heeft een doorzichtig, open te schuiven deksel met een zwarte bodem en is vrij groot. Het deksel, de spatbescherming en de uitsteek mechanismen van de processor passen er echter niet in. Als je weinig werkblad- of opslagruimte hebt, is dit misschien niet de beste machine voor u. Als je echter op zoek bent naar een apparaat met een capaciteit van 16 kopjes, dan zullen de meeste modellen toch ongeveer zo groot zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat de Magimix ruimte bespaart omdat hij andere apparaten kan vervangen, zoals een mixer of sapcentrifuge.  

Gemak van schoonmaken: Geen extra krachtsinspanning nodig 

Schoonmaken is relatief eenvoudig, maar de messen en schijven zijn extreem scherp, dus we raden aan om extra voorzichtig te zijn bij het afspoelen. De raspschijven kunnen ook voedselresten verzamelen die moeilijk te verwijderen zijn, dus het is verstandig om ze onmiddellijk na gebruik te weken.