Seed Search Service
Image default
Aanbiedingen

5 voordelen van een driewielfiets voor ouderen

5 voordelen van een driewielfiets voor ouderen

Driewielers zijn er voor alle leeftijden. Driewielers worden door jongeren en kinderen vooral gebruikt wanneer ze moeite hebben met evenwicht of een andere stoornis hebben waardoor het fietsen op een traditionele tweewielers niet mogelijk is. Hierdoor denken veel volwassenen dat driewielers niet  voor hun is. Het tegendeel is echter waar. 

Wanneer je ouder wordt en je moeite krijgt met evenwicht houden bij een stoplicht, je spierkracht verminderd of je het gewoon te eng vindt om op een fiets te stappen, dan is de driewieler de perfecte oplossing! Dit zijn de vijf voordelen van een driewielfiets en waarom dit misschien wel de fiets oplossing voor jou is.

 

  1. Prettige houding

Er zijn verschillende modellen. De ene driewielfiets is sportief en lijkt qua fiets en lichaamshouding op een tweewieler. Op een andere driewieler zit je niet op een zadel, maar op een comfortabele stoel met rugleuning. Hierdoor kan iedereen comfortabel zitten tijden het fietsen.

 

  1. Stabiel

Omdat de fiets drie wielen heeft, is de fiets aanzienlijk stabieler dan een tweewieler. Zo hoef je bij een stoplicht niet af te stappen omdat je ook bij stilstand gewoon kunt blijven zitten. 

 

  1. Blijven bewegen

Een driewielfiets maakt het voor veel mensen mogelijk om in beweging te blijven. Dit is zeer belangrijk want wanneer je stopt met bewegen, kan je lichaam erg snel achteruit gaan. Wanneer je lichaam achteruit gaat, kun je je zelfstandigheid kunt verliezen bij je dagelijkse bezigheden. Stap dus lekker op de fiets en blijf bewegen!

 

  1. Zelfstandig blijven

Wanneer het fietsen en autorijden niet meer gaat, is een driewieler een goede oplossing om toch zelfstandig boodschapjes te gaan doen of naar je afspraken te gaan. Daarnaast kun je naar je vrienden en kennissen fietsen om een bakje koffie te drinken en ben je van niemand afhankelijk.

 

  1. Plezier in het fietsen

Een driewieler is een fantastische manier om er weer eens lekker op uit te gaan! Omdat je stressvrij kunt gaan fietsen, zul je weer plezier kunnen beleven aan het fietsen.

 

Elektrische driewieler

Houd je van fietsen en maak je graag langere fietstochten? Dan is er ook de mogelijkheid om een elektrische driewieler te nemen. Hiermee kun je sneller fietsen zonder dat het extra moeite kost. 

 

https://www.huka.nl/