Seed Search Service
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group Logistics geldt in Nederland als koploper als het om koelopslag en wegtransport gaat.

Wij vertellen wat voor deze firma ‘business as usual’ is.

Frigo Group is in 1973 opgestart door Hein van Elderen. Deze akkerbouwer zocht een manier om zijn verse producten op te slaan en goed te houden. Hein bouwde een vrieshuis in Nieuw-Vennep en maakte de gedurfde stap van landbouw naar de opslag van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen. Al snel ging van Elderen ook het vervoeren van de versproducten als core business beschouwen. Inmiddels staat dochter Margreet van Elderen aan het roer. Het huidige dienstenpakket omvat:

  • in- en uitslag;
  • orderpicking;
  • groupage;
  • containerafhandeling;
  • invriezen;
  • douaneafhandeling;
  • palletvervoer.

Het koeltransport van en naar havens, producenten, groothandelaren, tussenhandelaren en winkels beperkt zich niet tot Nederland. De Frigo Group chauffeurs rijden regelmatig naar landen als België, Luxemburg, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Hongarije en Zwitserland.  Voor grote klanten als Iglo en McCain verzorgt Frigo full truck load (FLT) transport, oftewel een volle vrachtwagen met alleen maar Iglo of McCain producten. De ladingen van kleinere klanten kunnen gecombineerd worden in één rit. Zowel de klanten als Frigo Group besparen zo op kosten, tijd en mankracht.

Met orderpicking – orderverwerking in het Nederlands – wordt een specifiek deel van het werk van de vrieshuismedewerkers bedoeld. Zij halen orders op die in het Warehouse Management Systeem binnenkomen en verwerken die vervolgens. Goederen worden uit de opslag gehaald. De uitlevering kan op consumenteneenheid-, doos- of palletniveau plaatsvinden. Een voorbeeld. Voor Vers aan Tafel stelt het Frigo-team dagelijks maaltijddozen samen, exact zoals die worden aangevraagd. De dozen worden naar de verdeelpunten gebracht. Vandaaruit gaan de maaltijdboxen naar de ouderen. 

Ambient goederen, drooggoed en stukgoed vervoeren de Frigo Group chauffeurs ook. Denkt u aan machines, machineonderdelen en staal. Hierbij is de temperatuur niet belangrijk. Wel is het zaak dat de lading goed vast ligt / staat en dat een en ander goed verpakt is. Het wagenpark van Frigo is twee jaar geleden uitgebreid met 9 nieuwe trucks van het model DAF XF 480 Super Space Cab.

https://www.frigogroup.com/nl/