Seed Search Service
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een vacature bij jou in de buurt vinden doe je zo!

Je eerste baan vinden na je afstuderen is een uitdaging om verschillende redenen, waaronder persoonlijke kwesties, de huidige staat van de economie en de concurrentie op de arbeidsmarkt. Hoewel er veel vacatures Amsterdam beschikbaar zijn, zijn er meer sollicitanten die deze banen kunnen bemachtigen. Naast de economie en de concurrentie zijn er nog andere redenen die het vinden van een baan bemoeilijken. Deze omvatten ongekwalificeerde vaardigheden, gebrek aan follow-up, weinig netwerken, weinig werkervaring, en onzekerheid. Het goede nieuws is dat iedereen gemakkelijk een vacature kan vinden met een aantal tips. 

Direct contact met de bedrijven

Technologie is je beste vriend. In dit geval kun je profiteren van online vacaturebanken of websites om je rechtstreeks te richten op grote bedrijven. Via deze websites kun je zonder gedoe solliciteren op beschikbare functies of vacatures. Het is zo eenvoudig als het maken van een lijst van bedrijven en hoe je hen kunt contacteren. Deze procedure is efficiënter omdat sollicitanten geen cv’s hoeven op te sturen via conventionele methoden, zoals post. Zorg er wel voor dat je formele taal gebruikt wanneer je met die bedrijven communiceert. Voeg ook een motivatiebrief toe zodat ze zien dat je het echt graag wilt!

Jobbeurzen bezoeken is een uitstekend idee

Hoewel rechtstreeks contact opnemen met bedrijven tijd en kosten bespaart, geeft een bezoek aan een banenbeurs je meer inzicht in meer beschikbare vacatures. Ook levert dit evenement je meer informatie en netwerken op. Veel grote bedrijven werken samen om een carrièrebeurs te organiseren omdat ze zo potentiële werknemers efficiënter kunnen bereiken. Vers afgestudeerden, werklozen en iedereen zou er dus gebruik van moeten maken.

Je netwerken vragen

Veel vrienden en familie hebben is gunstig. Je kunt verschillende informatie van hen krijgen, ook vacatures. Het zal betere resultaten opleveren als je vrienden hebt met gemeenschappelijke loopbaan interesses. In sommige gevallen helpt iemand je aan een ideale baan waar hij momenteel werkt. Maak eerst een lijst van mensen die mogelijk op de hoogte zijn van beschikbare vacatures van je interesse. Nodig hen vervolgens uit in een koffiehuis of restaurant om je wens te bespreken.