Seed Search Service
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over smeltchocolade!

Chocolade is gewoon chocolade denk je waarschijnlijk. Toch is dat niet helemaal waar. Er zijn niet alleen verschillende chocolade smaken verkrijgbaar, zoals puur, wit en melk, maar ook allerlei verschillende soorten chocolade. Een interessant soort chocolade is smeltchocolade. Als je graag lekkernijen met chocolade maakt, kan deze chocolade erg goed van pas komen. Daarom leggen we in dit artikel uitgebreid uit wat smeltchocolade is en wat je ermee kunt doen.

Wat is smeltchocolade precies?

In de chocoladewereld  wordt onderscheid gemaakt tussen twee varianten chocolade, namelijk bakvaste chocolade en smeltchocolade. Bakvaste chocolade smelt wel tijdens het bakken, maar krijgt na het bakken weer zijn originele vorm. Bakvaste chocolade kun je als kleine stukjes terugvinden in je lekkernij. Dit is bijvoorbeeld bij chocolate chip cookies en sommige brownies en muffins het geval. 

Smeltchocolade is een chocolade die doorgaans in de vorm van callets of druppels wordt verkocht. Daardoor is het eenvoudiger om deze chocolade te smelten dan bijvoorbeeld de chocoladerepen uit de supermarkt. Smeltchocolade is in verschillende smaken verkrijgbaar.

Smeltchocolade is verkrijgbaar in de smaken:

  • Puur

  • Extra Puur

  • Melk

  • Gold

  • Ruby

  • Wit

Voor welke smeltchocolade kun je het beste kiezen?

Wil je aan de slag gaan met smeltchocolade? Dan raden wij aan om te kiezen voor smeltchocolade van Callebaut. Dit is een chocolademerk dat wereldwijd bekendstaat om het leveren van chocolade en chocolade producten van hoogwaardige kwaliteit. Bij chocolade geldt: hoe beter de kwaliteit, hoe makkelijker het wordt om een fantastisch eindresultaat te krijgen. Met de chocolade van dit merk weet je dus zeker dat je goed zit en is de kans het grootst dat je een prachtig en heerlijk eindresultaat krijgt. Het merk Callebaut levert dan wel chocolade van hoogwaardige kwaliteit, maar dat betekent niet dat alleen bakkers en chocolatiers met deze chocolade aan de slag kunnen gaan. Dit merk biedt haar chocolade namelijk in zowel grote, middelmaat als kleine verpakkingen aan. Daardoor kunnen ook hobbyisten en thuisbakkers met de chocolade van Callebaut aan de slag. 

Hoe kun je smeltchocolade smelten?
Er zijn verschillende manieren waarop je smeltchocolade kunt smelten. De meeste mensen smelten de chocolade au bain-marie. Je kunt dan namelijk goed in de gaten houden of de chocolade niet aanbrandt. De meest makkelijke manier is om de chocolade te smelten in de magentron. Check de chocolade dan wel regelmatig, om te voorkomen dat deze aanbrand. Bij het smelten van chocolade, moet je ook rekening houden met hoe heet de chocolade wordt. De ene soort chocolade verbrandt bij een andere temperatuur dan de andere soort. Houd dit dus goed in de gaten. Als je smeltchocolade van Callebaut gebruikt, kun je op de verpakking lezen welke temperaturen je moet aanhouden.

Wat kun je met smeltchocolade doen?
Smeltchocolade kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je het smelten om er bonbons, chocoladerepen of chocolade eieren mee te maken. Je kunt de chocolade ook smelten met slagroom om er ganache van te maken. Die ganache kun je dan weer in een taart of cake verwerken of als een lekker laagje op een taart of cake gieten. Daarnaast kun je smeltchocolade gebruiken voor een chocolade fondue. Smelt de chocolade eerst en giet het daarna over in de fonduepan. Dat wordt genieten!

https://www.baktotaal.nl/