Seed Search Service
Image default
Winkelen

Waarom een meegroeibedje het beste is voor je peuter

Er komt een moment dat je baby uit zijn of haar wiegje groeit – een perfect moment om het over te laten op een meegroeibedje. Maar wat is eigenlijk het voordeel van een meegroeibedje en waarom zou je er één kiezen voor je peuter? Wij helpen je op weg met vijf gronden voor een meegroeibedje, en geven je wat adviezen voor de beste keuze – het best geteste meegroeibedje!

1. Het biedt meer veiligheid en stabiliteit

Meegroei bedden zijn van stevig hout gemaakt en hebben relatief brede zijkanten. Dit vergroot de stabiliteit van het bed, wat de veiligheid van je kind ten goede komt. Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je peuter eromheen klautert, of wanneer er iets in het bed valt. Daarnaast hebben veel meegroeibedden vier- of zelfs vijfverstelbare bodems, zodat je het bed precies zo hoog kunt instellen als je wilt.

2. Makkelijk aan te passen met al je kinds groei

Bij meegroeibedden kan de bedmatras, maar ook de hoogte van het bed, versteld worden. Het is eenvoudig om de matras en de hoogte van het bed te verhogen en aan te passen als je peuter groeit. Zo kun je dat ongeveer tot het tweede jaar doen, zonder dat je van bed moet veranderen. Als je echter een meegroeibed met alleen 2 verstelbare bodemplaten hebt, moet je na ongeveer een jaar naar een groter bed overstappen.

3. Kies een bed dat geschikt is voor de leeftijd van je peuter

Er zijn veel verschillende meegroeibedden voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Als je peuter tussen de 0 en 2 jaar oud is, kun je het beste een meegroeibed voor baby’s kiezen. Dit bed is speciaal ontworpen voor baby’s en pasgeborenen. Voor de kinderen die ouder zijn dan 2 jaar, kun je beter een meegroei bed voor peuters aanschaffen. Deze bedden zijn comfortabeler en bieden meer ruimte aan je peuter wanneer hij of zij groter wordt.

4. Kies een bed dat geschikt is voor de lengte van je peuter

In principe hebben meegroeibedden standaardmaten, maar kun je vaak ook een bed op maat bestellen. Daarnaast kunnen de bedden versteld worden, dus je kunt het bed verhogen als je kind langer wordt. Overweeg dus wat je peuter nodig heeft en kies een bed dat daaraan voldoet.

5. Kies een bed dat makkelijker verplaatst kan worden

Een meegroeibed dat je kunt verplaatsen, kan handig zijn. Als je kind in het weekend bijvoorbeeld bij oma of opa slaapt, kun je het bed eenvoudig meenemen. Hiervoor zijn meegroeibedden met vergrendelingen en wieltjes. Kies een bed met vier betrouwbare wieltjes die ook vergrendeld kunnen worden. Als je kind groter wordt, kun je de wieltjes verwijderen.

Bedmatrassen voor meegroeibedden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, soorten stoffen en kleuren. Kijk of de matras van hoge kwaliteit is gemaakt, vooral als je een kleiner bed voor je peuter kiest. Kies bij voorkeur een matras met een vochtregulerende stof zoals katoen of bamboe, voor extra comfort en luchtcirculatie voor je peuter.

Een meegroeibed mag gebruikt worden tot je kind twee jaar oud is. Pas daarna moet je overstappen op een groter en steviger bed, zoals een peuter ledikant, of een eenpersoonsbed als je kind al wat ouder is.

Conclusie

Een meegroeibed is een veilige, stabiele optie voor je kinderen. Je kunt het bed tot je kind twee jaar oud is gebruiken, waarna je overstapt op een groter bed. Bedenk wat je kind nodig heeft en kies een meegroeibed dat aan deze eisen voldoet. Vergeet niet om te kiezen voor een hoogwaardige matras van bijvoorbeeld katoen of bamboe voor extra comfort en luchtcirculatie. De best geteste meegroeibed helpt je bij het maken van de juiste keuze.

.