Seed Search Service
Home / Gardening

Vlonderplanken als verrijking van je tuin

Een mooi terras aanleggen hoeft niet altijd met tegels. Om het natuurlijke effect in je tuin te behouden kan je kiezen voor elementen van houdt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlonderplanken. Bij Hardhout Discount weet je dat de kwaliteit goed is, dus hoef je alleen nog maar de kleur en het formaat van uw vlonder te kiezen.

 

De keuze voor een vlonder

Wanneer u kiest voor een vlonder, denk dan goed na waar je deze wil hebben. Je wilt er immers niet in hartje zomer achter komen dat je de hele dag pal in de zon zit. Een plek waar gedeeltelijk de zon is gedurende de dag, is dan een betere keuze. Zorg daarom dat je meerdere opties hebt, zodat je altijd nog kan uitwijken. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de planten om de vlonder heen. Wanneer er weinig zon is, of er bomen om de vlonder staan, kan dit op ten duur zorgen voor aanslag op het hout. Deze aanslag kan het hout aantasten en onherstelbaar beschadigen..

Zit u het liefst de hele dag in de zon, en kiest u ervoor om hier een vlonder aan te laten leggen? Hou er dan rekening mee dat u van tevoren al bedenkt hoe u schaduw moet creëren. Een parasol is altijd een optie, maar bedenk dit voor de tijd zodat de parasolvoet mooi kan worden weggewerkt voor het meest strakke resultaat.

Bedenk tevens welke functie de vlonder heeft. Wilt u in de zomer gezellig samen barbecueën? Zorg dan voor stopcontacten rond het terras. Achteraf monteren kost veel meer tijd en moeite, en zo wordt het een mooi geheel.

Onderhoud

Een vlonder onderhouden kost nu eenmaal wat moeite. Echter valt het mee, af en toe oliën of lakken is meer dan voldoende. Door dit goed bij te houden, houdt u uw vlonder als nieuw.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonderplanken