Seed Search Service
Woning en Tuin

Met speelhuisje Monique maakt u een eigen speelparadijs

Onze jonge kinderen krijgen zelden hun eigen privacy, maar met speelhuisje Monique is dat voorgoed verleden tijd. U herkent het waarschijnlijk zelf ook – u kijkt in de kinderkamer om te zien of het netjes is. Bij het baden zorgt u ervoor dat het water en de kinderen in het bad blijven. Op de kleuterschool staan de kleintjes sowieso altijd onder constant toezicht. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: zijn vrijheid van spelen en de plicht om toezicht te houden überhaupt wel verenigbaar? Wilt u dat uw kind zelfstandig en ongestoord kan spelen? Maar toch onder uw toezicht is? Dan is een speelhuisje in de tuin precies wat u nodig heeft.

Voor wie is speelhuisje Monique in de tuin geschikt?

In principe is het niet nodig een leeftijdsbeperking te geven voor speelhuisje Monique. Alleen een leeftijdsaanbeveling. Het hangt immers allemaal af van het karakter van uw kind. Vanaf welke leeftijd begint het met bepaald speelgoed te spelen en wanneer verliest het zijn interesse ervoor weer? Het speelhuisje heeft in alle opzichten een hoge educatieve waarde. Omdat het de verbeelding van het kind op verschillende manieren stimuleert.

Het speelhuisje kan uw kind ondersteunen

Uw kind kan zich volledig uitleven in diverse rollenspellen. Zoals “moedert-vader-kind”. Een rollenspel dat het sociale gedrag versterkt. Het geeft het kind een kleine time-out van de werkelijkheid in een eigen speelwereld. Er kan uitbundige spellen gespeeld worden, zoals “cowboys en indianen”. Het kan gebruikt worden als spannende plek om te overnachten in eigen tuin. Of als geheime opslag voor geliefd speelgoed. De ervaring leert dat kinderen tussen ongeveer 2 en 12 jaar aan al deze activiteiten deelnemen. Toch zijn er verschillende speelhuizen voor verschillende leeftijdsgroepen. De kleine speelhuisjes zijn ook bedoeld voor de allerkleinsten. Een groter speelhuis met een glijbaan en ladder heeft alleen zin voor uw kind als het al veilig kan klimmen en glijden.

Wat te doen vóór de komst van een speelhuisje?

Voordat het nieuwe speelhuisje zijn weg naar uw tuin vindt, is een goede voorbereiding aan te bevelen. Stelt u zichzelf de vraag: Heeft u voldoende ruimte in uw tuin? De gekozen plek in uw tuin mag niet de hele dag worden blootgesteld aan de felle zon. Plaats het speelhuisje op een vlakke ondergrond zodat het niet omvalt. Gelukkig is er een uitgebreide keuze te vinden op deze website: https://speeltoestel-koning.nl/.