Seed Search Service
Aanbiedingen

Hoe kies je het juiste matras?

Bij het kiezen van een matras moet met veel aspecten rekening worden gehouden. Zaken als grootte of stevigheid zijn uitsluitend afhankelijk van wie er op het matras gaat slapen. Inmiddels weten we dat slaap van grote invloed is op een dagelijks leven en ook op onze prestaties. Vandaar dat we u in dit blogartikel meer gaan vertellen over het kiezen van een goed matras. Wist u trouwens dat een M line matras binnen 48 uur bezorgd wordt?

 

Hoe u een goed matras kiest

Een goede matras past zich aan u en uw omstandigheden aan, zowel qua afmeting als stevigheid. Ook is het belangrijk dat het matras van goede invloed is op uw lichaamstemperatuur. We vertellen je hier dan ook graag wat meer over.

 

Een matras van de juiste maat kiezen

En wat betreft de breedte van de matras, het is niet hetzelfde om alleen te slapen als met z’n tweeën. Een persoon die alleen slaapt, kan genoeg hebben aan een matras van 90 of 105 cm breed, terwijl een stel een matras vanaf 135 cm naar moet zoeken. De lengte van de matras moet minstens 15 cm groter zijn dan de lengte van de langste persoon. Wanneer dit namelijk niet het geval is kan dit zorgen voor een oncomfortabele nachtrust.

 

Hoe de stevigheid van de matras te kiezen

Het gewicht van de persoon of personen die de matras gaan gebruiken is ook belangrijk en bepaalt de stevigheid. Laten we hier een klein punt maken: de stevigheid en de hardheid van het matras zijn niet hetzelfde. Als we het hebben over stevigheid, bedoelen we de stabiliteit die het matras aan het lichaam geeft. Er zijn perfect stevige zachte matrassen. Met dit in gedachten moet je weten dat je vanaf 100 kilo gewicht beter kunt kiezen voor een extra stevige matras. Tussen de 70 en 100 kilo moet het matras stevig zijn en met een gewicht van minder dan 70 kilo volstaat een middelhard matras. Houdt hier dus rekening mee tijdens de aanschaf van een nieuw matras.