Seed Search Service
Image default
Aanbiedingen

Meetinstrumenten die gebruikt worden in de techniek

In de technische wereld worden vaak meetinstrumenten gebruikt om processen en systemen nauwkeurig te kunnen monitoren en meten. Deze meetinstrumenten komen in verschillende vormen en maten en zijn onontbeerlijk geworden in de technische sector. In deze blog gaan we vijf veelgebruikte meetinstrumenten bespreken en uitleggen hoe ze werken en gebruikt worden.

 

Multimeter

Een multimeter is een instrument dat gebruikt wordt om verschillende elektrische waarden te meten zoals stroom, voltage en weerstand. Hiermee kan een technicus de werking van componenten in een elektrisch circuit beoordelen en problemen oplossen. Een multimeter bestaat uit drie basiscomponenten, namelijk een ampèremeter, een voltmeter en een ohmmeter.

 

Manometer

Een manometer is een instrument om de druk van een vloeistof of gas te meten. Het meetinstrument bestaat uit een metalen buis die gevuld is met het medium dat gemeten moet worden. Wanneer er druk op wordt uitgeoefend, verandert de hoogte van de vloeistof in de buis, waardoor de druk kan worden afgelezen. Manometers worden gebruikt in HVAC-systemen, compressoren en in de olie- en gasindustrie.

 

Oscilloscoop

Een oscilloscoop is een instrument dat gebruikt wordt om elektrische signalen te bekijken en meten. Elektrische signalen worden weergegeven als een golfvorm op een scherm. Een oscilloscoop wordt gebruikt om problemen op te sporen in elektronische systemen door het bekijken van de golfvormen van signalen en het analyseren van de frequentie, amplitude en faseverschuiving.

 

Thermometer

Een thermometer is een instrument dat gebruikt wordt om de temperatuur te meten. Er zijn verschillende soorten thermometers, van kwikthermometers tot digitale thermometers en infraroodthermometers. Een thermometer wordt gebruikt om de temperatuur van een systeem te meten en te controleren om ervoor te zorgen dat de temperaturen niet buiten de veilige limieten vallen. Zoek jij nog een kwalitatief sterke thermometer? Neem eens een kijkje bij Hogetex, daar vind je alle meetinstrumenten die jij nodig hebt!

 

Flowmeters

Een flowmeter meet de hoeveelheid vloeistof of gas die door een buis stroomt. Er zijn verschillende soorten flowmeters die vloeistoffen of gassen kunnen meten, van turbine flowmeters tot ultrasone flowmeters. Flowmeters worden gebruikt in industriële processen en HVAC-systemen om het debiet van vloeistoffen en gassen te meten.

https://www.hogetex.com/